livios logo

Financiële crisis beïnvloedt bouwplannen bij 1 op 3

Foto Groep Huyzentruyt nv
  

De financiële crisis weegt door op de vastgoedmarkt. Dan kan je elders al in deze nieuwsbrief lezen en het blijkt eens te meer uit de cijfers van onze jongste polling.

‘Beïnvloedt de financiële crisis jouw (ver)bouwplannen?’ Zo luidde onze pollingvraag vorige week. Ja, is het antwoord van 35,3% van de in totaal 976 deelnemers aan onze polling. Bij 19,9% is dat zelfs in die mate dat ze hun plannen hebben verbroken of zelfs uitgesteld. Hopen op betere tijden? 11,5% doet dat in elk geval. Zij gokken op een prijsdaling. Dat banken voorzichtiger zijn met het verstrekken van leningen moet je niet aan 3,9% van onze pollingdeelnemers vertellen. Zij krijgen nog maar moeilijk geld bij de bank losgepeuterd voor hun droomhuis.

Hoe moet het nu verder? Niemand die het echt weet, tenzij je over een kristallen bol beschikt misschien. 17,2% weet het helemaal niet meer en voor hen is alles onduidelijk. Voorlopig loopt voor 35,1% alles nog volgens schema. Afwachten hoe dat wordt, want het einde van de crisis lijkt nog niet meteen in zicht.

De cijfers

Beïnvloedt de financiële crisis jouw (ver)bouwplannen?

Ja, ik stel mijn plannen uit of onderbreek ze.19419,9%
Ja, ik gok op een prijsdaling van het vastgoed. 112 11,5%
Ja, ik krijg moeilijker een lening vast 38 3,9%
Het is nog onduidelijk 168 17,2%
Neen, mijn plannen verlopen volgens schema. 343 35,1%
Neen, ik heb geen bouwplannen. 121 12,4%
Totaal: 976  

https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/woonwijzer/hoe-wil-ik-wonen/ver-bouwen-kopen-of-huren/financiele-crisis-beinvloedt-bouwplannen-bij-1-op-3/