livios logo

Grootte van woning belangrijkste verhuismotief

Foto

Waarom verhuis je? Daar peilden we vorig week naar in onze polling. Redenen genoeg blijkbaar, maar het meest gekleurde zwarte bolletjes kreeg ‘Ik woon nu te klein / te groot’.

Het meeste stemmen ging naar ‘Ik woon nu te klein / te groot’. Ongetwijfeld zit hier een groot aantal jonge gezinnen tussen met een extra spaarcent op zak. Ze willen nu weg uit hun veel te klein appartement. Ouderen van wie de kinderen het huis uit zijn, maken veeleer de omgekeerde beweging.

Enigszins verrassend is het cijfer van 13,7% van de pollers die in de clinch liggen met de buren of andere oorden opzoeken omdat hun buurt onveilig is. Eveneens 13,7% gaat naar jonge koppels die het gezin uitgebreid hebben. Ook ‘kangoeroewonen’ kan je als een vorm van gezinsuitbreiding beschouwen. Zij zitten ongetwijfeld in deze cijfers vervat.

Verandering van werk en financiële redenen scoren relatief laag met respectievelijk 4 en 7,4%. Ruim een kwart verhuist om andere redenen. Deze zijn er in overvloed: scheiding, een ongeval, door nood aan hulp een verhuis naar het rusthuis…

De cijfers

Waarom verhuis je?

Ik woon nu te klein / te groot.16434,8%
Vete met de buren / onveilige buurt. 65 13,7%
Door gezinsuitbreiding. 65 13,7%
Verandering van werk. 19 4%
Om financiële redenen. 35 7,4%
Andere 125 26,4%
Totaal 473  

https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/woonwijzer/hoe-wil-ik-wonen/ver-bouwen-kopen-of-huren/grootte-van-woning-belangrijkste-verhuismotief/