livios logo

Is dit de duurste woning op de Belgische markt?

Als je op zoek bent naar de duurste woning die momenteel beschikbaar is op onze vastgoedmarkt, dan moet je wellicht in het Antwerpse Gestel zijn. Daar staat al een tijdje een op en top gerenoveerde kasteelwoning te koop: het Hof van Rameyen. Het indrukwekkende gebouw – met omliggende domeinen – ademt nog altijd de late Middeleeuwen uit.

Rubens-erfgoed

Het Hof van Rameyen is verre van onbekend. Het kasteel zou al bestaan sinds de 13e eeuw.

Foto Immo Point
  

Het Hof van Rameyen is verre van onbekend. Het kasteel zou al bestaan sinds de 13e eeuw. Zo’n vierhonderd jaar later was het domein zelfs in handen van de familie van kunstenaar Peter Paul Rubens. Zijn tweede zoon woonde er een tijdlang. 

Prijs?

Na al die jaren en eeuwen zijn er ook heel wat gebouwen bijgekomen rondom het oorspronkelijke kasteelgebouw. Bovendien liet de huidige – Nederlandse – eigenaar alles tot in de puntjes renoveren.

Geïnteresseerden zullen hun portefeuille dus wijd moeten opentrekken. Voor een “kleine” 17,5 miljoen euro mag je je koffers pakken en terug in de tijd verhuizen. Een pak geld, maar volgens het betrokken immokantoor een koopje voor zij die het kunnen betalen.

 

Foto Immo Point
  

Foto Immo Point
  

Foto Immo Point
  

Foto Immo Point
  

Foto Immo Point
  

Foto Immo Point
  

Foto Immo Point
  

Foto Immo Point
  

Foto Immo Point
  

Foto Immo Point
  

Foto Immo Point
  

 

100 voetbalvelden

De koper in kwestie wordt alleszins eigenaar van een domein van 710.000 vierkante meter groot. Dat zijn bijna 105 voetbalvelden. En bezitter van een authentieke Middeleeuwse belevenis. Grachten, een poortgebouw, historische stallingen, een bakhuis, een kasteeldreef én een eigen toegangsbrug. Een beetje Brugge in Berlaar. En vergeet de zwemvijver en tennisvelden niet. Oh ja, je hebt ook nog je eigen bossen en weilanden.

Een koper is er nog niet. Al zouden er al een aantal geïnteresseerden zijn komen polsen. Toch is het Hof nog niet van de markt. Niet onlogisch gezien de prijs en geschiedenis van het gebouw. Interesse? Denk alvast ook maar aan een goede tuinman.

 

Het duurste huis van 2014 heeft intussen een koper gevonden. Misschien meer jouw stijl? Of ben je benieuwd waar het duurste appartement in Brussel tegenwoordig staat?

 

Bron: Gazet van Antwerpen / Logic-Immo


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/woonwijzer/hoe-wil-ik-wonen/ver-bouwen-kopen-of-huren/is-dit-de-duurste-woning-op-de-belgische-markt/