livios logo

Livios rondt kaap van 5 jaar

Foto Livios
  

Afgelopen week, op 6 maart om precies te zijn, werd Livios 5 jaar. Op 6 maart 1998 werd immers de oprichting van nv Bouwwereld/Batimonde bij akte verleden voor meester Bart Drieskens, notaris te Houthalen. Aangezien Livios op 1 december 2000 verder groeide uit Bouwwereld, begint het nu aan zijn zesde jaar van informatieverstrekking over de bouwsector. Om deze verjaardag een beetje in de kijker te plaatsen, wijden we deze editie van What’s in a name voor een keertje aan onszelf.

Livios: visie op de toekomst van het wonen

Bouwwereld is niet meer, leve Livios. Met die boodschap trok Bouwwereld op 1 december 2000 zijn nieuwe naamskleed aan. “Het was een doordachte keuze om de groei van de website te verzekeren”, herinnert zich gedelegeerd bestuurder Bart De Witte. “Livios dekt als naam veel beter de lading en is bovendien ook sterk en uniek als merk.”

Maar wat betekent Livios nu eigenlijk? “Livios op zich heeft geen betekenis. Het is ook geen samenvoeging van letters uit de namen van de oprichters, maar een uitvinding van een professioneel merkenbureau. Livios verwijst op verschillende manieren naar de materie waar we mee bezig zijn. Zo is living een algemeen bekend begrip in de belangrijkste Europese talen. De liv-stam van het woord verwijst naar leven, wonen, … Terwijl vios op zijn beurt naar het visionaire aspect of visie op de toekomst en de ruime blik van de website verwijst. ios is dan weer een combinatie van klassiek-kwaliteitsvolle uitstraling en technologische perfectie. Kortom, je mag Livios dus interpreteren als de visie op de toekomst van het wonen,” besluit Bart De Witte.


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/woonwijzer/hoe-wil-ik-wonen/ver-bouwen-kopen-of-huren/livios-rondt-kaap-van-5-jaar/