livios logo

Verkoop huizen in VS stijgt weer

Foto Durabrik Bouwbedrijven nv
  

In de Verenigde Staten is de huizenverkoop in februari gestegen met 2,9%. Dit is de eerste stijging in meer dan 6 maanden. De ineenstorting van de Amerikaanse huizenmarkt zorgde voor een gigantische crisis op de financiële markten.

Het resultaat uit de VS komt op een moment dat economen een verdere daling hadden verwacht. Met de lichte stijging tegen januari lijkt mogelijk een einde gekomen te zijn aan de ineenstorting van de Amerikaanse immobiliënmarkt. Volgens analisten is het nog te vroeg om te spreken van een herstel op de Amerikaanse huizenmarkt. De toegenomen verkoop wijst er wel op dat de markt zich na een halfjaar stabiliseert. Vorig jaar brak een grote crisis uit nadat was gebleken dat een aantal banken te gemakkelijk risicovolle hypotheekleningen hadden toegestaan. Die crisis leidde ook tot paniek in de financiële wereld. Enkele banken kwamen in moeilijkheden en de beursaandelen verloren fors.


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/woonwijzer/hoe-wil-ik-wonen/ver-bouwen-kopen-of-huren/verkoop-huizen-in-vs-stijgt-weer/