livios logo

Extra heffing voor appartementsbewoners verdwijnt niet

Onlangs gaven we mee dat Energieminister Bart Tommelein de Turteltaks wil verminderen waar mogelijk. Maar de extra heffing die appartementsbewoners ook nog eens moeten betalen voor de elektriciteit in de gemeenschappelijke delen van het gebouw, die verdwijnt niet. "Dat zou niet verdedigbaar zijn vanuit het gelijkheidsbeginsel", klinkt het bij de minister.

Minister Tommelein wil wel voor een oplossing zorgen voor mensen die uitsluitend met elektriciteit verwarmen.

Foto Easykit
  

Nochtans drongen verschillende organisaties erop aan om deze bijkomende taks weg te werken. "De appartementsbewoners worden dubbel gestraft op deze manier", klonk het duidelijk. Maar Tommelein is op zijn beurt recht door zee: "Ik plan geen aanpassing voor gemeenschappelijke delen van appartementen of sociale wooncomplexen."

Wel goed nieuws voor...

Minister Tommelein wil wel voor een oplossing zorgen voor mensen die uitsluitend met elektriciteit verwarmen, lezen we in Het Belang van Limburg. Voor hen is de factuur heel wat hoger. Zo verwarmen 180.000 gezinnen in Vlaanderen hun woning met een accumulatieverwarming en gebruiken nog eens 18.000 huishoudens een warmtepomp.

Deze woningen komen binnenkort dus mogelijk in aanmerking voor een verlaging van de energieheffing. De Energieminister probeert hiervoor de schijven aan te passen die de hoogte van de heffing bepalen. Als de Vlaamse regering het voorstel goedkeurt, kan de maatregel al ingaan op 1 januari 2017.


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/woonwijzer/hoe-wil-ik-wonen/wonen-in-een-appartement/extra-heffing-voor-appartementsbewoners-verdwijnt-niet/