livios logo

Kijk binnen in dit mini-appartement

Vond je de huurprijzen in België al aan de hoge kant? Dan is een appartement huren in het New Yorkse Manhattan al helemaal niet aan jou besteed. Bijna alle huurprijzen liggen daar boven de 3.000 euro per maand. Om wonen in de grootstad wat betaalbaarder te maken, richtte ontwerpbureau NArchitects het woonproject 'Carmel Place' op.

Foto
  

Wie goedkoop wil wonen, moet compact en slim wonen. Dat heeft ontwerpbureau NArchitects maar al te goed begrepen. Zij zijn het brein achter 'Carmel Place': 55 op elkaar gestapelde wooncontainers van amper 23 tot 34 vierkante meter oppervlakte. 

Compact maar efficiënt

De appartementjes zijn erg klein, maar de oppervlakte wordt maximaal benut. Ze bestaan uit een keukentje, living en aparte badkamer. 's Nachts doet de living dienst als slaapkamer. Sommige appartementjes zijn ook voorzien van een klein balkon van zo'n 2,7 vierkante meter.

 

Foto
  

Foto
  

Foto
  

Foto
  

Foto
  

Foto
  

Foto
  

Foto
  

Foto
  

 

60.000 kandidaat-huurders

De wooncontainers vallen erg in de smaak bij de New Yorkse bevolking. Dat bewijst het aantal huuraanvragen. Er dienden zich al 60.000 kandidaat-huurders aan terwijl er maar 55 plaatsjes in de aanbieding zijn. 

NArchitects richt zich met 'Carmel Place' op huurders met een laag inkomen. 40% van de wooncontainers zijn te huur voor 'slechts' 850 euro. Voor de overige appartementjes betaal je de een standaardhuurprijs tussen de 2.650 en 3.150 euro per maand. 

Bron: Het Nieuwsblad


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/woonwijzer/huren/geld-en-verzekeringen/kijk-binnen-in-dit-mini-appartement/