livios logo

Hoe kan ik huurwaarborg laten vrijgeven?

Vraag

Ik ga terug in de tijd: in 1984 heb ik een woning gehuurd van een mevrouw (die weduwe was). Zij is ondertussen overleden. Door omstandigheden (echtscheiding) heb ikzelf nooit de vrijgave van de huurwaarborg gevraagd (dacht dat dit door mijn ex gedaan was), en tot vorige week wist ik hier niets van af.

Vorige week kreeg ik een document toegestuurd van de bank waaruit blijkt dat de huurwaarborg nog steeds op een geblokkeerde rekening staat. Ondertussen heb ik een kleinzoon gecontacteerd, maar behalve een antwoord dat hij hiervoor het nodige zou doen heb ik niets meer vernomen. Kan ik de vrijgave eventueel via de vrederechter vragen.

Antwoord

"U kan zich best tot de bank richten en een document vragen voor de vrijgave van de waarborg", meent makelaar en panellid Mathieu Vansweevelt. "Dat dient door u en uw ex getekend te worden, alsook door de erfgenaam van de overleden weduwe. Enkel indien dat niet lukt, is een procedure voor de vrederechter aangewezen."


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/woonwijzer/huren/huurbudget-en-verzekeringen/vraag/33648/hoe-kan-ik-huurwaarborg-laten-vrijgeven/