livios logo

Aan welk EPC moet jouw woning voldoen? Zo bereken je het zelf

Ga je een woning verkopen of verhuren? Dan moet je verplicht een EPC of energieprestatiecertificaat kunnen voorleggen. Maar ook als eigenaar van een woning is zo’n EPC een handige bron van info. Het bevat het energielabel van je woning en concrete aanbevelingen om je woning energiezuiniger te maken. Met onze tools bereken je zelf hoe goed je woning scoort.

Check ook de EPC-wegwijzer

Ben jij van plan een woning te kopen of huren en wil je weten aan welk EPC die moet voldoen? Dan kan je nu ook bij de EPC-wegwijzer van het Vlaams Energieagentschap (VEA) terecht. Hoe de tool werkt? Eerst geef je aan of je wil (ver)kopen of (ver)huren. Daarna moet je een paar simpele vragen beantwoorden: om welk type woning het gaat, of het een nieuwbouw betreft of niet en in welke staat de woning zich bevindt. Heb je het formulier helemaal ingevuld? Dan krijg je te zien aan welk EPC jouw specifieke woning moet voldoen.

duurzaam bouwen


© Getty Images  

EPCEnergieprestatiecertificaat


© Vlaams Energieagentschap  

Ga je een woning (ver)kopen of (ver)huren? Bereken hier zelf het EPC van je woning.


Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/woonwijzer/huren/huurregelgeving/56607/aan-welk-epc-moet-jouw-woning-voldoen-zo-bereken-je-het-zelf/