livios logo

“Slechts 1 op 15 huurcontracten voldoet aan eisen”

Volgens een onderzoek van Immoweb is slechts een kleine minderheid van de huurcontracten in orde met de laatste wetgeving. De vastgoedsite lanceert nu een eigen dienst waarmee verhuurders en vastgoedmakelaars hun huurcontracten digitaal kunnen opstellen.

Met ImmowebDocs wil Immoweb tegemoetkomen aan twee behoeftes op de
markt. “Verhuurders willen zich vooral beschermen tegen juridische geschillen, terwijl makelaars en huurders het contract zo efficiënt mogelijk willen afronden”, vertelt Valentin Cogels, CEO van Immoweb.

Huurcontracten zijn vaak niet volgens de laatste wetgeving opgesteld.


  

Juridisch correct

Huurcontracten zijn vaak niet volgens de laatste wetgeving opgesteld. “In een recente test hebben onze juridische adviseurs vijftien huurcontracten geanalyseerd en vastgesteld dat slechts één ervan daadwerkelijk aan de eisen voldeed”, vertelt Gregory Noirfalise, projectmanager van ImmowebDocs.

Op het digitale platform kan je standaardhuurcontracten opstellen en beheren, gebaseerd op modellen die opgemaakt zijn door gespecialiseerde advocaten. De overeenkomsten zijn gegarandeerd juridisch conform.

20 minuten

Een contract handmatig opstellen, neemt vaak veel tijd in beslag. Gemiddeld duurt dit 2,5 uur. Met behulp van een platform als ImmowebDocs stelt een verhuurder een contract op in 20 minuten. Huurders moeten de overeenkomst enkel nalezen en aanvullen met belangrijke informatie zoals hun bank- en verzekeringsgegevens.

Modelcontracten

Geen zin om zelf je contract op te stellen? Gebruik de gratis modelcontracten van Livios.  Naast een huurcontract vind je bij Livios tal van andere modeldocumenten. Van een architectenovereenkomst tot het aanvraagformulier voor een bouwvergunning. 


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/woonwijzer/huren/huurregelgeving/slechts-1-op-15-huurcontracten-voldoet-aan-eisen/