livios logo

Vanaf nu wissel je binnen 2 dagen van telecomoperator

Overstappen naar een nieuwe aanbieder van digitale tv of internet. Het kostte tot voor kort nog vrij veel tijd en opvolgwerk. Sinds gisteren is dat een pak simpeler. Het Easy Switch-project, een gratis initiatief van minister van Telecom, Alexander De Croo, verplicht je operator om binnen de 48 uur na je aanvraag al je diensten en facturen stop te zetten. En meer.

tv televisie

De overstap naar een nieuwe telecomoperator moet dankzij het project even simpel zijn als het veranderen van energieleverancier of van mobiele operator.


  

Gedaan met zelf regelen

De overstap naar een nieuwe telecomoperator moet dankzij het project even simpel zijn als het veranderen van energieleverancier of van mobiele operator. Dat betekent ook dat je toekomstige operator zelf de overgang volledig afhandelt. Geen risico meer op dubbele facturen of tussenperiodes zonder internet of televisie.

Opgelet: heb je contracten bij meerdere operatoren? Dan zal je nieuwe operator slechts één overeenkomst afhandelen. De rest is voor jou.

Geen dag verlof meer kwijt

Nog een voordeel: Easy Switch zal de operatoren ook verplichten om een specifieker tijdstip af te spreken voor de komst van de technicus. Zo moet je niet de hele dag verlof inzetten. Komt hij toch niet opdagen, dan heb je recht op een vergoeding.

Iedereen zal straks ook een eigen Easy Switch-code zien staan op zijn factuur. Die blijft altijd hetzelfde, ook wanneer je verhuist naar een andere operator.

Vraag alle voorwaarden rond de Easy Switch na bij je huidige of toekomstige telecomoperator.

Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/woonwijzer/huren/verhuizen/46543/vanaf-nu-wissel-je-binnen-2-dagen-van-telecomoperator/