livios logo

Dit zijn de 10 meest gelezen artikels van 2020

Ook bij Livios is het lijstjestijd! Met deze lijst blikken we samen met jou terug op het voorbije jaar. Heb je iets gemist? Hieronder vind je nog eens de tien populairste artikels uit onze nieuwsbrief.

1. Onkruid aanpakken? Met deze tips win je de strijd

Maak jij van de quarantaine gebruik om de handen uit de mouwen te steken? Aan het onkruid in je tuin heb je een lastige klant. Gelukkig bestaan er een aantal efficiënte manieren om die ongewenste gasten te bestrijden én te vermijden. De goede raad van tuinexpert en groenjournalist Marc Verachtert helpt je de klus te klaren. Lees hier zijn tips.

2. Vanaf 2021 premie voor wie zonnepanelen plaatst

Overweeg je om nieuwe zonnepanelen te plaatsen? Dan kan je vanaf 1 januari 2021 aanspraak maken op een premie tot 1.500 euro. Zo wil minister van Energie Zuhal Demir het aantrekkelijk houden om te investeren in zonne-energie. Maar haal je wel voordeel uit die premie zonder het systeem van de terugdraaiende teller? Ontdek of jij aanspraak maakt op deze premie.

3. Heb jij een eigen woning? Dit verandert er voor jou in 2020

Ben jij (binnenkort) de trotse eigenaar van een huis of appartement? Dan moet je sinds 1 januari 2020 met een aantal veranderingen rekening houden. Ontdek hier welke dat zijn en wat ze voor jou betekenen.

terras onkruid voegen

Er bestaan een aantal efficiënte manieren om onkruid te bestrijden én te vermijden.


© Getty Images  

zonnepanelen

Vanaf 1 januari 2021 kan je aanspraak maken op een premie tot 1.500 euro voor zonnepanelen.


© Getty Images  

4. Is een warmtepomp altijd de beste oplossing?

Ga jij binnenkort bouwen of renoveren? Dan heb je natuurlijk al gemerkt dat je woning aan heel wat energiezuinigheids- en andere vereisten moet voldoen. Eén daarvan is de CO2-uitstoot van je woning beperken door zo energiezuinig mogelijk te verwarmen. Maar is een warmtepomp daar nu altijd de beste oplossing voor? Ontdek hier hoe je het verschil maakt.

5. Van eerste batterijenpark in Wallonië tot een thuisbatterij: dit moet je weten

In Bastenaken wordt het eerste batterijenpark in Wallonië gebouwd. Tegen midden 2021 moet het park op het Waalse elektriciteitsnet aangesloten worden en operationeel zijn. Maar wist je dat je ook bij je thuis een batterij kan installeren om stroom op te slaan? Lees hier het volledige artikel.

6. Geen airco, maar toch een koel huis? Zo pak je het aan

Met de tropische temperaturen van de zomer nog in gedachten, zit de kans er dik in dat het ook volgend jaar weer puffen wordt. Gelukkig kan je het binnenshuis lekker fris houden. Maar dan tref je best nu al de nodige maatregelen. Wij lijsten op wat je kan doen.

screens ramen gezin zonwering

Met de tropische temperaturen van de zomer nog in gedachten, zit de kans er dik in dat het ook volgend jaar weer puffen wordt.

Foto Belisol ramen en deuren
  

keramische tegels vloer woonkamer interieur

Niet elke vloer kan je zomaar combineren met vloerverwarming. Pols daarom bij je aankoop altijd of de vloer in kwestie compatibel is.

Foto Impermo
  

7. Prijswinnende stadstuin verrast met een unieke zwemvijver en sfeer

Meer privacy, een zwemvijver én een natuurlijke sfeer: met die eisen ging tuinarchitect Annabelle Tieter aan de slag voor het ontwerp van een unieke stadstuin in hartje Gent. En het resultaat is magnifiek. Meer zelfs, het ontwerp werd bekroond met brons in de categorie ‘Kleine tuinen’ bij de wedstrijd van De Vlaamse Tuinaannemer. Kijk mee binnen!

8. Je muur of plafond schilderen? Maak deze fouten niet

Ga je je binnenmuren of plafonds verven? En kan je wel nog wat advies gebruiken? Emiel Balliauw, technisch expert bij Akzo Nobel, legt uit waar je op moet letten. Lees hier zijn vier tips.

9. Welke vloeren combineren met vloerverwarming?

Niet elke vloer kan je zomaar combineren met vloerverwarming. Pols daarom bij je aankoop altijd of de vloer in kwestie compatibel is. Zo kom je niet voor verrassingen te staan. Welke vloeren zijn geschikt? En waarop moet je letten? Wij vroegen advies aan enkele specialisten. Lees hier het volledige artikel.

10. Tuinonderzoek 2020: met deze populaire tuinklussen verdrijf je de verveling

De Belg werkt gemiddeld één tot vier uur per week in de tuin en vindt het ook leuk om dat te doen. Dat blijkt uit de online Tuinenquête 2020 van tuingereedschapsfabrikant WOLF-Garten. Grasmaaien en snoeien zijn de populairste klussen, onkruid plukken doen we het minst graag. Gelukkig zijn we best tevreden over het resultaat van al dat harde werk: gemiddeld geven we onze tuin maar liefst een zeven op tien. Ontdek de populairste tuinklussen.

12 dingen die je moet weten over binnen klussen


Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/woonwijzer/klus-in-uw-kot/binnen-klussen/59157/dit-zijn-de-10-meest-gelezen-artikels-van-2020/