livios logo

Zo onderhoud je je klinkers en tegels

Je terras en oprit krijgen het vaak zwaar te verduren. Weer en wind, voorbijrijdende auto’s en andere factoren zorgen ervoor dat de klinkers en tegels na verloop van tijd een grondige poets- en onderhoudsbeurt nodig hebben. Begin daar niet onbezonnen aan, want soms doe je meer fout dan goed.

Gebruik geen hogedrukreiniger

Je straatstenen en klinkers te lijf gaan met een hogedrukreiniger, bijvoorbeeld, is meestal niet zo’n goed idee. De kans is namelijk groot dat je je oprit of terras beschadigt. Gebruik liever speciale reinigingsproducten en -systemen voor opritten en terrassen of laat het werk uitvoeren door firma’s die speciale schuur-, boen- en borstelmachines gebruiken. Deze machines werken niet met hoge druk, maar realiseren een even grondige reiniging. Ook bankirai-terrassen kan je zo reinigen.

kleiklinkers klinkers tuin terras

Foto Vandersanden
  

Vraag advies

Neem je je terras liever zelf onder handen? Dan zijn er ook producten die je zelf kan toepassen. Laat je hierin goed adviseren. Zorg dat je het juiste product gebruikt voor de juiste ondergrond en volg nauwgezet de richtlijnen van de fabrikant. Voor het beste resultaat moet je meestal verschillende producten gebruiken. Een voor roestvlekken, een voor olie- en vetvlekken, een mosverwijderaar, cementsluierverwijderaar, enzovoort.

Bescherm je terras preventief

Om te vermijden dat de klinkers en tegels na de behandeling opnieuw snel vuil worden, kan je ze impregneren met een beschermmiddel of er een beschermende laag op aanbrengen tegen vuil, olie en mosvorming.

13 dingen die je moet weten over buiten klussen


Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/woonwijzer/klus-in-uw-kot/buiten-klussen/22171/zo-onderhoud-je-je-klinkers-en-tegels/