livios logo

Maak van je terras een topper

Het is leuk klussen onder een stralend zonnetje. Zeker als je ’s avonds kan relaxen op je terras. Als je er een hebt tenminste! Deze klustips helpen je op weg naar een terras om bij weg te dromen.

Kasseien, grind en tegels

De keuze aan bestratingsmateriaal is erg uitgebreid: sierkasseien, grind, klinkers, tegels, … Elk materiaal heeft bovendien zijn specifieke plaatsingsvoorschriften. Neem dus zeker eerst onze klustips voor de aanleg van een grindpadsierkasseien en een rond terras met klinkers eens door vooraleer je er zelf aan begint.

Natuursteen

Net zoals dat geldt voor het interieur, zijn natuurstenen erg geliefd voor een terras. De plaatsing vergt echter wel wat voorbereidend werk, zoals je leest in de klus 'Natuurstenen tegels buiten plaatsen in mortelbed'.

terras terrasplanken Twinson tuin zwembad

Foto Deceuninck
  

Hout

Eerder een voorkeur voor hout? Ga dan voor een houtsoort met een natuurlijke duurzaamheid van 1 tot 3. Dan is het opgewassen tegen buitenomstandigheden. Hoe je de plaatsing aanpakt, lees je in de klus 'Een houten terras aanleggen'.

Afwatering

Belangrijk is een vlotte afwatering. De keuze voor een afvoergeul, een afvoerputje onder de buitenkraan en een tegeldeksel bepalen niet alleen de functionaliteit, maar ook de onderhoudsvriendelijkheid en het uitzicht van je terras. Er bestaan hiervoor twee systemen, de afvoergoten en de vloerafvoerputten. In onze rubriek Afwatering en in de klus 'Terrasafwatering voorzien' vind je hierover meer informatie.

Regelmatig onderhoud

Om jarenlang van je terras te kunnen genieten, is een regelmatige onderhoudsbeurt onvermijdelijk. Met onze klussen 'Mos verwijderen', 'Beschadigd klinkerwerk vervangen' en 'Terras in tegels of beton reinigen', hoeft dat geen probleem te zijn.

13 dingen die je moet weten over buiten klussen


Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/woonwijzer/klus-in-uw-kot/buiten-klussen/26972/maak-van-je-terras-een-topper/