livios logo

Sluit jij je woonkrediet online af? Belgen zijn nog niet overtuigd

Online je woonkrediet afsluiten? Wij Belgen zijn er nog niet voor gewonnen. Toch gebruiken we online simulaties al vaak als referentie om met onze eigen of een andere bank te onderhandelen.

Hello Bank, de online dochter van marktleider BNP Paribas Fortis, kreeg de afgelopen twee jaar slechts 4.700 kredietaanvragen binnen. “Honderdduizenden bezoekers deden wel al een online simulatie via de Hello Home-website”, vertelt Michael Anseeuw, hoofd retailbankieren bij BNP Paribas Fortis aan Het Laatste Nieuws. Ook bij de bank Keytrade merken ze dat veel mensen een woonlening online simuleren en opslaan. “Wij zijn een referentie aan het worden in de markt. Wie toch nog wil onderhandelen met zijn eigen of een andere bank, neemt ons als referentiepunt”, aldus Steven de Backer van Keytrade.

Het blijft online lastiger dan in een fysiek kantoor om bezoekers een woonkrediet te laten aangaan.


  

Fysiek kantoor blijft populairder

Het grote voordeel van online woonkredieten is de volledige transparantie. Alle tarieven worden op de website vermeld. Toch blijft het online lastiger dan in een fysiek kantoor om bezoekers een woonkrediet te laten aangaan.  “Voor velen blijft fysiek contact nog belangrijk”, vertelt Anseeuw. “Bij nieuwe generaties die nu en straks woonkredieten nodig hebben, speelt deze nood minder dan bij de huidige generaties.”

Interessante tarieven

Het blijven interessante tijden als je een woonkrediet wil afsluiten. Voor een lening met een vaste rentevoet en een looptijd van twintig jaar betaal je gemiddeld 1,75%. Zo blijkt uit cijfers van Spaargids.be. “Er is enorm veel concurrentie in de markt, waardoor iedereen voortdurend een agressieve positie inneemt”, aldus Anseeuw op Het Laatste Nieuws. “Zelfs als de marktrentes traag zouden gaan stijgen, zal de prijzenslag ervoor kunnen zorgen dat je het niet fel gaat voelen”, vult Johan Thijs van KBC aan.

Bron: Het Laatste Nieuws


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/woonwijzer/kopen/koopbudget-en-verzekeringen/sluit-jij-je-woonkrediet-online-af-belgen-zijn-nog-niet-overtuigd/