livios logo

De Woningpas: alles over jouw woning in één handig overzicht

Vanaf nu krijgt iedere Vlaamse woning een gratis digitaal paspoort: de Woningpas. In dit initiatief van de Vlaamse overheid vind je alle keuringen, attesten en vergunningen van jouw huis terug. Meld je aan op het online platform met je identiteitskaart en ontdek alle informatie over jouw woning in één handig overzicht.

Het (nieuwe) EPC

EPCEnergieprestatiecertificaat

In de woningpas vind je in de eerste plaats je energieattesten terug.


© Vlaams Energieagentschap  

Wat staat er precies in de Woningpas? In de eerste plaats je energieattesten. Je vindt er onder meer gegevens uit je energieprestatiecertificaat (EPC) en EPB-aangifte terug. Je ziet dus in één oogopslag hoe energiezuinig jouw woning is. Maar ook welke attesten je nodig hebt bij de verkoop of verhuur van je woning. Vanaf 4 januari steekt het EPC trouwens in een nieuw jasje.

Deel info met je bouwpartners

dakisolatie dakrenovatie

In de toekomst kan je je woningpas delen met je bouwpartners.

Foto Aluthermo SA
  

In de toekomst kan je steeds meer attesten en informatie in je Woningpas zetten. Je kan ook alles delen met je bouwpartners, notaris en mogelijke kopers of huurders. Zo is jouw Woningpas vanaf 2020 een volledig dossier, waarin je alle informatie over digitale attesten, premies, leningen, zichtbare gebreken, EPB- en EPC-attesten, grondplannen en zelfs renovatieadvies terugvindt.

De Homepass als betalend alternatief

In januari lanceert ook Homepass een digitaal woningpaspoort. Het bedrijf doet dat in eerste instantie voor de gebruikers van immowebsite Immovlan. Achteraf kan iedereen een Homepass activeren voor 15 euro per jaar. Op de Homepass kan je ook al polissen en garantiebewijzen toevoegen en delen met huurders, notarissen, makelaars, banken en verzekeraars.

Benieuwd naar jouw Woningpas? Check hem hier.


Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/woonwijzer/kopen/koopregelgeving/de-woningpas-alles-over-jouw-woning-in-een-handig-overzicht/