livios logo

Een koopje doen bij de overheid ?

Een bouwgrond of woning vinden via het internet is vandaag de dag enorm gemakkelijk dankzij het grote aanbod. Sinds kort springt ook de federale overheid mee op de immokar.

Met Finimmoweb, een site van de FOD Financiën, kan je nu ook per provincie op zoek gaan naar onroerend goed, dat op de markt is gebracht door de overheid.

Het gaat in de eerste plaats over vastgoed dat in het bezit is van de Staat, maar ook in beslag genomen goederen of erfenissen.


  

Nog geen groot aanbod

Toegegeven, veel vastgoed vind je momenteel nog niet terug op de website. In totaal staan zo’n twintigtal gebouwen te koop, gaande van traditionele huizen tot oude rijkswachtgebouwen, administratieve gebouwen en kantoren. Maar je vindt ook een aantal bouwgronden terug.

Hoe het komt dat ze via een site van de overheid terug te vinden zijn ? Het gaat in de eerste plaats over vastgoed dat in het bezit is van de Staat, maar ook in beslag genomen goederen of erfenissen die niet verkocht geraken, komen er aan bod.

Uiteenlopende prijzen

Ook qua prijs is er heel wat verschil. Zo stoot je op quasi vervallen woningen die voor amper 100.000 euro verkocht worden. Of misschien is de oude abdij van Florival iets wat tot de verbeelding spreekt ? Ooit nog een uitvalbasis van de FOD Binnenlandse Zaken, maar tegenwoordig staat het gebouw te koop voor een kleine 3.700.000 euro.

Als je een goede deal wil sluiten, loont het dus misschien de moeite om de site de komende tijd wat in de gaten te houden. Wie wat er uit de bus valt?

Bron : Trends


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/woonwijzer/kopen/kooptraject/een-koopje-doen-bij-de-overheid/