livios logo

Vleugels als terras, cockpit als leeshoekje

In onze rubriek ‘Schietlood’ zijn al heel wat ongewone woningen de revue gepasseerd. Maar dit keer kijken we nog verbaasder op.

Een Amerikaan uit Oregon, Bruce Campbell, heeft zijn conventionele woning namelijk ingeruild voor een Boeing 727-200

Foto Airplanehome.com
  

Een sterk passagiersvliegtuig in zijn oude dagen, maar sinds 1999 aan de grond, op een open plekje midden in de bossen.

Foto Airplanehome.com
  

Een Amerikaan uit Oregon, Howard Bruce Campbell, ruilde zijn conventionele woning namelijk jaren geleden in voor een Boeing 727-200. Een sterk passagiersvliegtuig in zijn oude dagen, maar sinds 1999 aan de grond, op een open plekje midden in de bossen.

Prijs van een huis

Van de grond zal hij nooit meer komen met het gevaarte, maar toch heeft zijn gevleugelde thuis alles – en volgens hem ook een pak meer – te bieden dan zijn verblijven uit het verleden. “Hier wonen is een constant avontuur”, zegt Campbell. 

De Amerikaan kocht het – indertijd afgekeurde - vliegtuig eind vorige eeuw voor een goeie 100.000 dollar. Daar kwam nog zo’n 120.000 dollar bij voor vervoers-, onderhouds- en renovatiekosten. Goed voor 324 vierkante meter aan woonoppervlakte.

Rondleiding

Campbell is dan ook trots op zijn huis. Al heel wat toeristen kwamen intussen een kijkje nemen. De vloer bestaat uit doorkijkglas, zodat je alle draadjes en onderdelen van het vliegtuig kan zien. En ook het meubilair is authentiek. Geen designzetels of trendy verlichting. Maar nog steeds de oude vliegtuigzetels.

Zijn koffie, die drinkt hij op zijn terras: de vleugels van het vliegtuig. En zijn dagelijks leesuurtje, dat houdt hij in de cockpit. Niet het grootste comfort volgens ons, maar voor Campbell de hemel op aarde: “Sterke materialen, bestand tegen weer, wind en brand, en heel veilig. En het is speelgoed.”

 

Alles over zijn vliegtuighuis kan je lezen op zijn website Airplanehome.com. In onderstaand filmpje leidt de Amerikaan je rond in zijn privé-Boeing:

 

Bron: De Standaard, Airplanehome.com


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/woonwijzer/kopen/kooptraject/vleugels-als-terras-cockpit-als-leeshoekje/