livios logo

Woning kopen? ImmoPass lanceert technische controle voor vastgoed

Een woning kopen verloopt meestal niet zonder stress. Hoe weet je of het huis zich in een goede staat bevindt en of de prijs realistisch is? De Waalse start-up ImmoPass bedacht een oplossing en lanceert een technische vastgoedcontrole, die uit zo’n 80 controlepunten bestaat. De start-up is sinds enkele weken actief in Wallonië en Brussel, maar wil zich in de loop van 2019 ook op de Vlaamse markt begeven, zo meldt de Waalse krant L’Avenir.

Een expert vergezelt je en beoordeelt de woning op niet minder dan 80 technische aspecten zoals de stabiliteit, het dak, de staat van de kamers en materialen.

Foto ImmoPass
  

De start-up werd opgericht door burgerlijk bouwkundig ingenieur Pierre-Louis Firre en Marc Guilmot, voormalig leidinggevende bij een bank. “Er bestaat al een car pass voor wagens, maar niets gelijkaardigs voor woningen terwijl er duizenden euro’s op het spel staan”, zegt Firre in L’Avenir. Het duo hoopt dat dat dit soort pass verplicht wordt net zoals het EPB-certificaat.

Controle door expert

ImmoPass werkt samen met een netwerk van architecten en ingenieurs die de woning op technisch vlak komen controleren: in welke staat bevindt de woning zich? Is de structuur nog in orde? Zijn er technische constructiefouten? Voor zo’n controle betaal je ongeveer 199 tot 349 euro, afhankelijk van de grootte van de woning.

ImmoPass-certificaat

Het ImmoPass-certificaat is een technische kwaliteitscontrole. Een expert vergezelt je en beoordeelt de woning op niet minder dan 80 technische aspecten zoals de stabiliteit, het dak, de staat van de kamers en materialen. Hij controleert ook de beschikbare documenten, kijkt of er vochtproblemen zijn en of er asbest aanwezig is.

Bron: L’Avenir

-------------------

Meer over:
Help ook andere bouwers en verbouwers op weg en deel dit artikel:

https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/woonwijzer/kopen/traject/woning-kopen-immopass-lanceert-technische-controle-voor-vastgoed/