livios logo

Verhuis kan niet via reglementaire weg: wat nu?

Vraag

Wij bezitten een appartement aan de achterkant van een gebouw. Er is een doorgang naar de parking achteraan naast ons gebouw. Maar een verhuiswagen kan op die doorgang daar niet staan. Op de parking achteraan kan wel een verhuiswagen staan maar geen verhuislift omdat er een achterbouw is die teveel uitspringt. Het reglement van interne orde verbiedt verhuis via de interne lift.

De enige mogelijkheden om te verhuizen is ofwel via een appartement vooraan (dus van een andere eigenaar) ofwel door de verhuislift te zetten op een parking achteraan het appartementsgebouw ernaast (bij de buren). Dus je kan enkel verhuizen mits de goodwill van iemand anders. Kan de gemeenschap weigeren de interne lift te gebruiken? Hopen op goodwill van iemand anders is te onzeker.

Antwoord

Een vervelende situatie als je het ons vraagt. Vraag alleszins eerst een gesprek aan met de syndicus om dit voorstel voor te leggen aan de rest van de mede-eigenaars. Misschien komen jullie zo wel tot een constructieve oplossing. Indien dit niet lukt, zouden we toch eens vragen of je de parking ernaast mag gebruiken. Dit lijkt ons op het eerste zicht de weg van minste hinder.

In samenwerking met

Bekijk alle partners

Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/woonwijzer/kopen/verhuizen/vraag/32426/verhuis-kan-niet-via-reglementaire-weg-wat-nu/