livios logo

Tools voor een geslaagd (ver)bouwavontuur

Bouwen of verbouwen? Je grondig informeren en voorbereiden is al het halve werk. Of je nu een woning gaat bouwen of enkel je keuken gaat renoveren… Deze tien tools helpen je bij jouw (ver)bouwproject.

1. Ontvang gratis documentatie

Op zoek naar een nieuwe keuken? Of heb je plannen om je badkamer in het nieuw te steken? Dankzij de gratis folders van onze partners doe je meer ideeën en inspiratie op voor jouw project.

Bestel hier je gratis folders voor meer informatie over bepaalde producten of firma’s.

2. Bereken kostprijs nieuwbouw

Hoeveel kost een nieuwbouw? En is het betaalbaar? Dit zijn twee vaak gestelde vragen. Met onze nieuwbouwcalculator bereken je welk budget je nodig hebt, hoeveel je moet lenen en hoeveel je maandelijks afbetaalt.

Bereken het hier.

3. Modelcontracten

Afspraken zwart op wit zijn essentieel. Of je nu een woning huurt of een aannemer inschakelt. Wij helpen je op weg met onze modelcontracten. .

Download ze hier.

Op zoek naar een nieuwe keuken? Dankzij de gratis folders van onze partners doe je meer inspiratie op voor jouw project.

Foto Dovy Keukens
  

Afspraken zwart op wit zijn essentieel. Of je nu een woning huurt of een aannemer inschakelt.

Foto Livios
  

4. Verhuisplanner

Woning gehuurd, gekocht of gebouwd? Tijd om je spullen in te pakken en je nieuwe stekje in te richten. Maar bij een verhuis komt meer kijken dan je denkt. Je moet duizend en een dingen voorbereiden. Met onze verhuisgids plan je alles tot in de kleinste details.

Vraag je gids op maat aan.

5. Premielinker

Verbouwingswerken gepland? Met premies kan je flink besparen. Maar wanneer heb je recht op een premie? Via onze premielinker geef je je postcode en project in en je ontdekt meteen voor welke premies je in aanmerking komt.

Naar de Premielinker!

6. Checklists

Heb je aan alles gedacht voor jouw project? Controleer het met onze handige checklists afgestemd per thema: van leningen en ruwbouwwerken tot keukens en tuinaanleg. De lijsten zijn niet volledig, maar wel een handige leidraad. Kan jij alle puntjes afvinken?

Naar de checklists!

7. Comforttool

De Comforttool geeft jou in vijf minuten een beter zicht op de ingrepen die nodig zijn om jouw woning aan te passen aan jouw comfortbehoeften. Je kan deze resultaten gebruiken als basis voor je renovatieproject of om goed voorbereid naar je architect te stappen.

Bereken het renovatiepotentieel.

Verbouwingswerken gepland? Met premies kan je flink besparen.

Foto Getty Images
  

Aan alles gedacht voor jouw project? Controleer het met onze checklists.

Foto Getty Images
  

8. Bereken EPB

Als je je woning (ver)bouwt, moet die voldoen aan de EPB-eisen. Om aan deze eisen te voldoen, zal je moeten investeren in energiezuinige maatregelen. Met deze tool bereken je zelf het E- en K-peil van je woning.

Ga aan de slag!

9. Bereken EPC

Een EPC of energieprestatiecertificaat is verplicht als je een woning verkoopt of verhuurt. Het bevat het energielabel van je woning en concrete aanbevelingen om je woning energiezuiniger te maken. Met deze tool bereken je zelf hoe goed jouw woning scoort.

Bereken nu je EPC.

10. Bereken warmteverlies

Als je een cv-ketel gaat kopen, is het belangrijk om te weten welk vermogen je nieuwe ketel nodig heeft om warmteverlies te beperken. De isolatiekwaliteit van je woning speelt een rol en er wordt gekeken naar hoeveel warmte je ketel moet kunnen opwekken om ook op koude dagen een constante temperatuur in huis te behouden.

Start je berekening.

10 dingen die je moet weten over totaalrenovatie


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/woonwijzer/verbouwen/totaalrenovatie/52370/tools-voor-een-geslaagd-ver-bouwavontuur/