livios logo

BNP Paribas Fortis blijft groene investeringen stimuleren

geld lenen bank fortis

Foto Thuis in geldzaken
  

BNP Paribas Fortis blijft inzetten op energiebesparing. “Het is niet omdat de federale overheid de geldkraan heeft dichtgedraaid dat investeren in isolatie, hoogrendementsbeglazing of zonnepanelen niet meer loont. Je verdient er al meteen aan, want de investeringen drukken je energiefactuur en dat merk je in je portemonnee. Daarom dat wij met ons energiekrediet en de Ecovoordelen in het Soepel Woonkrediet energiezuinig bouwen nog altijd stimuleren,” luidt het.

Het is een bewuste keuze: we zijn ervan overtuigd dat de groene reflex geen kortstondig modeverschijnsel is, maar het beste bewijs dat we ons allen steeds meer bewust worden van de milieuproblematiek. Een tendens die we enkel maar kunnen toejuichen en aanmoedigen. Daarom: stel je energiezuinige werken niet langer uit. Met de Ecovoordelen van het Soepel Woonkrediet, uniek op de Belgische markt, geeft BNP Paribas Fortis een duwtje in de rug.

De Ecovoordelen van het Soepel Woonkrediet in de praktijk

Nieuwbouw

Bij een nieuwbouw moet de woning aan specifieke normen beantwoorden. Het K-peil is hoogstens 35 of het E-peil is maximum 60. Hoe lager het K-peil, hoe beter de woning geïsoleerd is en hoe beter het warmteverlies wordt tegengegaan. Hoe lager het E-peil hoe energiezuiniger de woning is. Wanneer dit het geval is kan je de opname van het kapitaal van je Soepel Woonkrediet over drie jaar spreiden, zonder kosten (= de reserveringsprovisie die je normaal maandelijks moet betalen op het nog niet opgenomen bedrag).

Verbouwing of aankoop met verbouwing

Home Invest Plan

Foto BNP Paribas Fortis
  

Bij verbouwing of aankoop met verbouwing moet minstens een deel van de werken een energiezuinige verbouwing zijn. Onder deze noemer valt het plaatsen (of vervangen of uitbreiden) van:

  • Isolatie,
  • hoogrendementsbeglazing of superinsolerende beglazing,
  • geothermische verwarming,
  • zonneboiler,
  • fotovoltaïsche zonnepanelen,
  • hoogrendementsketels,
  • ventilatiesysteem C of D,
  • regenwaterrecuperatie.

Wanneer dit het geval is, kan je de opname van het kapitaal spreiden zonder kosten én bovendien de meerkost voor de energiebesparende maatregelen mee ontlenen zonder renteverhoging, ook als daardoor het ontleende bedrag meer is dan 80 % (=de 'quotiteit') van de waarde van de woning.

Een Soepel Woonkrediet met eco-voordelen kan je afsluiten voor een ontleend bedrag van minstens 12.500 euro (of 7.500 euro in geval van heropname van uw woonkrediet).

Energiekrediet

Je kan je huis ook milieu- en budgetvriendelijk renoveren met een Energiekrediet aan een extra voordelige rentevoet (o. a. als de investeringskosten de 7.500 euro niet overschrijden, en je zo niet in aanmerking komt voor een Soepel Woonkrediet).

"Dit is een lening op afbetaling voor wie energiebesparende werken in zijn woning wil uitvoeren. Je mag het Energiekrediet onder meer gebruiken voor nieuwe ramen en deuren, thermostaatkranen, isolatie, een nieuwe condensatieketel, zonnepanelen, ... ook als je de werken zelf uitvoert. Zelfs na het wegvallen van de interestbonificatie van de overheid, bieden wij zo nog steeds interessante tarieven aan. Bovendien staan wij de klanten bij met raad, daad in onze kantoren. Of met een elektronisch dossier op hun maat. Vol actuele info, handige tips en nuttige links," aldus de mensen van BNP Paribas Fortis.

BNP Paribas Fortis

Let op, geld lenen kost ook geld.

In samenwerking met

Bekijk alle partners

Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/woonwijzer/verbouwen/verbouwbudget-en-verzekeringen/bnp-paribas-fortis-blijft-groene-investeringen-stimuleren/