livios logo

Doelgericht investeren

Een prijs op een renovatieproject plakken, is niet evident. Elk project is immers anders en je moet rekening houden met een groot aantal factoren, zoals de staat van de woning en de gebruikte materialen. Om een idee te krijgen van het kostenplaatje, is het daarom interessant om een expert in te schakelen. Wat wel vast staat, is dat je door zelf de handen uit de mouwen te steken, de prijs flink kan drukken.

Investeer in de basis

Het is belangrijk om een gulden middenweg te vinden tussen je verbouwambities en je beschikbare budget. Als je pas een woning hebt gekocht, heb je misschien niet voldoende geld om meteen een volledige renovatie te betalen. Dan is het essentieel om hoofd- van bijzaken te onderscheiden en doelgericht te investeren.

Geef voorrang aan alle bouwtechnische investeringen, zoals elektriciteit, sanitair, dakwerken en isolatie. Onderschat de kostprijs van deze basisinvesteringen niet. Als je een woning koopt tegen een gunstige prijs, is de kans groot dat een groot deel van de renovatiekosten hierin zal zitten. Ondertussen kan je opnieuw sparen om de volgende stappen in je project te bekostigen.

renovatie verbouwing renovatie werf Godefried brusselse stadswoning voor en na

Het is belangrijk om een gulden middenweg te vinden tussen je verbouwambities en je beschikbare budget.

Foto Verelst Woningbouw en Renovatie
  

sleutel-op-de-deur SOD huis woning renovatie

Als leek is het moelijk om zelf het kostenplaatje van je renovatie in te schatten. Een architect of aannemer kunnen je hierbij helpen.

Foto Thomas & Piron
  

Gedetailleerde offertes

Net zoals bij nieuwbouw is het belangrijk om zo gedetailleerd mogelijke offertes te laten opstellen. Ga ook bij verschillende leveranciers of aannemers langs. Zo kan je de prijzen vergelijken en bepalen welke verschillen er zijn. Op basis van deze offertes kan je een lijst opmaken met de te verwachte uitgaven. Natuurlijk zullen er af en toe ook onverwachte kosten opduiken, dus plan je hier best op voorhand een reservemarge voor in.

Sleutelklaar renoveren

De sleutel-op-de-deurformule heeft ook zijn weg naar de renovatiewereld gevonden. De (interieur)architect of aannemer bepaalt één totaalbedrag voor de volledige renovatie en daar wordt niet van afgeweken. Aan hem om het budget in het oog te houden en om de nodige (onder)aannemers te contacteren.

In samenwerking met

Bekijk alle partners

Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/woonwijzer/verbouwen/verbouwbudget-en-verzekeringen/doelgericht-investeren/