livios logo

Extra overgangsregeling voor renovatiepremie

De nieuwe renovatiepremie zal met een maandje vertraging, vanaf 1 december, in werking treden. Wie nog met facturen zit van voor 1 december 2014, krijgt nog drie maanden de tijd om een aanvraag in te dienen. Dat gebeurt dan nog volgens de oude regeling.

Renovatiepremie 2.0

liesbeth homans rechtenvrij

Vlaams minister van Wonen, Liesbeth Homans, zag een tweede overgangsperiode oorspronkelijk niet zitten. Die komt er nu dus toch.


  

isolatie dak dakisolatie renovatie totaalrenovatie

Nog tot 1 februari 2016 kunnen renoveerders met opgespaarde facturen van voor december 2014 de oude premie aanvragen.

Foto Recticel Insulation
  

Over de nieuwe premie is al veel gezegd en geschreven. Bedoeling was om de oude premie (een eenmalige tussenkomst van 10.000 euro) eerst om te zetten in een belastingvermindering.

Toen dat niet opportuun bleek, koos Vlaams minister van Wonen, Liesbeth Homans (N-VA), er voor om de uitbetaling in twee aanvragen op te delen. Maximumbedrag van elke schijf: 5.000 euro.

Tussen beide aanvragen moet minimum één en maximum twee jaar zitten. En er komen maar vier soorten van werken meer in aanmerking.

Impasse van een jaar

Sinds 1 december 2014 was het niet meer mogelijk om de 'oude' premie aan te vragen. Ook de nieuwe renovatiepremie kon je dit jaar nog niet aanvragen.

Enkel als je aannemer de werken nog kon uitvoeren voor eind februari 2015, kon je nog tot 28 februari een aanvraag indienen voor de oude premie. De eerste, en ook enige overgangsperiode, klonk het lange tijd bij minister Homans.

Toch nieuwe overgangsperiode

Door die lange periode zonder nieuwe premie, leken heel wat verbouwers uit de boot te vallen. Want volgens de nieuwe premieregeling mogen de twee aanvragen nog maximum twee jaar uit elkaar liggen. Met als gevolg heel wat facturen over datum.

Goed nieuws voor hen, want minister Homans roept toch nog een tweede overgangsperiode in het leven.

Nog tot 1 februari 2016 kunnen renoveerders met opgespaarde facturen van voor december 2014 de oude premie aanvragen. En dat volgens de oude regeling, waarbij je nog facturen van maximaal drie jaar oud kan indienen.

Bron: Het Belang van Limburg / De Tijd

Lees meer in detail over de oude en nieuwe renovatiepremie

In samenwerking met

Bekijk alle partners

Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/woonwijzer/verbouwen/verbouwbudget-en-verzekeringen/extra-overgangsregeling-voor-renovatiepremie/