livios logo

(Ver)bouwpremies in 2020: dit verandert er

Een woning bouwen of grondig renoveren kost handenvol geld. Gelukkig kan je aanspraak maken op enkele financiële tegemoetkomingen van de overheid en je netbeheerder. Wij zochten uit welke premies je in 2020 nog kan aanvragen.

Energetische renovaties

Ook dit jaar kan je blijven rekenen op premies voor energetische renovaties. Voor isolatie (dak, muur en vloer), beglazing en installaties (warmtepomp, warmtepompboiler, zonneboiler) kan je premies aanvragen bij netbeheerder Fluvius.

Totaalrenovatie

Ga je voor een totaalrenovatie? Vanaf drie van de zeven bovenstaande ingrepen krijg je een extra bonus bovenop de individuele premies. Die bonus bedraagt tussen 1.250 euro en 4.750 euro, afhankelijk van het aantal investeringen.

Ook volgend jaar kan je blijven rekenen op premies voor energetische renovaties.

Foto Getty Images
  

Nog zeker tot eind 2020 kan je beroep doen op de sloop- en heropbouwpremie

Foto Getty Images
  

Sloop- en heropbouwpremie

De sloop- en heropbouwpremie, die op 31 oktober 2019 zou aflopen, werd met een jaar verlengd en blijft dus ook dit jaar bestaan. Nog zeker tot eind 2020 kan je beroep doen op de premie, die 7.500 euro bedraagt. Ook de premie van de Vlaamse overheid voor de installatie van een thuisbatterij kan je nog aanvragen tot eind 2020. 

Nieuw in 2020

Enkele bestaande premies worden verlaagd in 2020. De premie voor beglazing zakt van 10 euro naar 8 euro per m². De premie voor een warmtepompboiler daalt van 400 naar 300 euro.

Tip: Raadpleeg onze premielinker voor een volledig overzicht.


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/woonwijzer/verbouwen/verbouwbudget-en-verzekeringen/ver-bouwpremies-in-2020-dit-verandert-er/?utm_source=hln&utm_medium=partnersite&utm_term=&utm_content=-ver-bouwen-in-2020-deze-premies-kan-je-nog-aanvragen&utm_campaign=content