livios logo

Hoeveel zal mij ki omhoog gaan?

Vraag

Ik ben van plan om een volwaardige zolderkamer te creëren van ongeveer 4 x 6 m met dubbelglas en verwarming. Ik veronderstel dat mijn kadastraal inkomen omhoog zal gaan, maar hoeveel vermeerdering mag ik eigenlijk verwachten? Gaat dit om 50, 100, 600 euro?

Antwoord

Na grondige verbouwingen die je woonruimte vergroten of je comfort verhogen, moet je het kadastraal inkomen laten herschatten. Daarvoor doe je binnen de 30 dagen nadat de verbouwingswerken klaar zijn aangifte bij het controlekantoor van het kadaster. Daarna komt er een controleur van het kadaster om het nieuwe ki vast te stellen.

Per aangetekende brief krijg je je nieuw ki opgestuurd. Dit is dan belastbaar in de onroerende voorheffing van het jaar nadien. Hoeveel zo'n herberekening precies is, hangt echt af van woning tot woning. Daar kunnen we je geen richtprijs voor geven. Als je twijfelt om de werken aan te gevenbij het kadaster, weet dan dat je zo het risico loopt op een administratieve of strafrechtelijke boete.

In samenwerking met

Bekijk alle partners

Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/woonwijzer/verbouwen/verbouwbudget-en-verzekeringen/vraag/36729/hoeveel-zal-mij-ki-omhoog-gaan/