livios logo

Betonrot ja of nee?

Vraag

Een mede-eigenaar die zelf werkzaam is in de bouw, komt voortdurend met dringende gemeenschappelijke werken af. Ik vermoed dat hij op heel veel renovaties een commissie pakt. Voorlopig komende kostenplaatje voor een appartmentsblok met 15 appartementen: 100.000€. En dan is het einde nog niet in zicht.

Het eerste punt op de agenda volgens hem is betonrot aan de voor- en zijgevel. Ik zie echter niks. Andere eigenaars ook niet, maar deze zijn bejaard of zijn verhuurders en spreken niets tegen. De achtergevel werd al gedaan, en het is ook diezelfde firma die nu een offerte heeft gemaakt voor de voor- en zijgevel. Door wie kan ik nu het beste een echte onafhankelijke tegenexpertise i.v.m. betonrot laten uitvoeren?

Antwoord

Indien je twijfelt aan de onpartijdigheid van de mede-eigenaar kan je best via de syndicus een bouwexpert laten aanstellen. De expert kan het gebouw onderzoeken en advies geven over de bouwkundige staat en over de herstellingen die op korte of langere termijn moeten uitgevoerd worden.

13 dingen die je moet weten over verbouwpartners

In samenwerking met

Bekijk alle partners

Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/woonwijzer/verbouwen/verbouwpartners/vraag/35483/betonrot-ja-of-nee/