livios logo

Buur breekt volledige achterbouw af: kan dit?

Vraag

Wij wonen al 30 jaar in onze meer dan 100 jaar oude rijwoning. Deze is in de loop der jaren uiteraard gerenoveerd door verschillende eigenaars, net zoals het huis naast ons. Alle huizen hier hebben een aanbouw achteraan. Nu gaat onze buur een totaalrenovatie doen en hebben ze de volledige aanbouw achteraan afgegooid.

Uiteraard zijn dit oude aanbouwen die allemaal slechts uit 1 steen dik bestaan. Nu hebben wij het probleem dat het ineens bij ons veel kouder binnen is dan voorheen. De buur is ook niet van plan om een nieuwe aanbouw te zetten en ook niet om een nieuwe muur te plaatsen of te isoleren. Kan dit zomaar?

Antwoord

Uit jouw vraagstelling interpreteer ik, onder alle voorbehoud, dat van een gemene muur geen sprake is of was. Dat ieder zijn eigen muur jaren geleden optrok (van 1 steen dik). In dat geval vrees ik dat in se niet veel te ondernemen valt...

Zoals voormeld dien ik voorbehoud te formuleren voor zover er sprake is van een gemene muur die gedeeltelijk gesloopt werd. Dan moet degene die de afbraak bewerkstelligde het overblijvende gedeelte afdekken.

Misschien bevraag je je zich best eens bij de gemeente, waar soms bijzondere regels gelden hierover.

12 dingen die je moet weten over verbouwregelgeving

In samenwerking met

Bekijk alle partners

Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/woonwijzer/verbouwen/verbouwregelgeving/vraag/36548/buur-breekt-volledige-achterbouw-af-kan-dit/