livios logo

4 nieuwigheden voor een toprenovatie

De nieuwste bouwmaterialen en innovaties vliegen ons de laatste weken rond de oren. Niet helemaal onlogisch met de nakende komst van Batibouw, ’s lands grootste bouw- en woonbeurs. Hoe zie je als verbouwer het bos nog door de bomen? Onze redactie selecteerde vier opvallende materialen die je renovatie naar een hoger niveau kunnen tillen.

1. Steenstrips die imponeren én isoleren

Façabrick gevelmateriaal

Foto Wienerberger Groep
  

 

Ken jij de Façabrick van Wienerberger al? Deze geveloplossing combineert vier oplossingen in één bouwlaag: het is een isolatieplaat uit EPS, mét wapeningsnet en mortellaag, afgewerkt met steenstrips. Van elke gevelsteen uit het hele Terca-gamma kan je een steenstripvariant laten maken.

De Façabrick kan je toepassen bij bestaande massieve muren, bij massieve muren bekomen na het wegbreken van een gevelbekleding of een bestaand buitenspouwblad en spouwmuren met behoud van een bestaand massief buitenspouwblad.

Grootste pluspunten volgens Wienerberger: een uitstekende waterdichtheid, géén hinder tijdens de werken én een minimum aan koudebruggen en bouwknopen dankzij de ononderbroken isolatie. Het resultaat is een gloednieuwe gevel en een energiezuinigere woning.

Meer info

2. Isoleer al je binnenmuren met één totaalpakket

isolatie muurisolatie muur isover comfortpanel na-isolatie

Foto ISOVER
  

 

Sinds kort vang je een premie als je de buitenmuren van je bestaande woning langs binnen isoleert. Niet altijd de meest evidente oplossing, maar vaak wel de enige. Denk maar aan rijwoningen met waardevolle gevels, spouwmuren die niet te isoleren zijn of bouwvoorschriften die je beletten om op een andere manier te isoleren.

De Isover Comfortpanel 32 of 35 moet deze manier van isoleren eenvoudiger maken. Deze glaswolplaat (minimale lambdawaarde 0,032 W/mK) is extra elastisch en daarom gemakkelijk te plaatsen tussen kepers en regelwerk.

Om maximaal te profiteren van je isolatie, biedt Isover een pakket op maat aan. De Metal Stud-voorzetwanden van Gyproc houden de isolatieplaten stevig vast. Het Vario Xtrasafe-dampscherm houdt alle vocht uit je isolatie. En de XtraTape dicht alle naden en kiertjes zodat je muren helemaal luchtdicht geïsoleerd zijn.

Gratis verbouwboek

Heb jij concrete (ver)bouwplannen én kan je ons daarvan een bewijs voorleggen van maximum 1 jaar oud, zoals een bouwplan, een bouwaanvraag of -vergunning of een voorontwerp op naam? Haal dan jouw gratis (ver)bouwboek (meer dan 300 pagina’s!) 'Verstandig Bouwen en Renoveren' binnenkort af op de Batibouw-stand van Verstandig Bouwen (Paleis 4, stand 433). Het enige wat je dan nog moet doen, is een enquête invullen over jouw bouwplannen. Wil je zo weinig mogelijk tijd verliezen? Vul de enquête alvast online in op www.verstandigbouwen.be

 

Meer info

3. Een tweede leven voor je gevelpleister

gevelpleister pleister

Foto Sto nv
  

 

Is je gevelpleister aan een opknapbeurt toe? Sto brengt twee soorten slimme gevelverf op de markt. StoColor Lotusan gebruikt het zelfreinigende effect van de lotusplant. Je spoelt het vuil gewoon van je gevel en het oppervlak blijft nadien beschermd tegen vuil- en stofdeeltjes. De StoColor Dryonic daarentegen zorgt ervoor dat je gevel snel droogt na regen of dauw. Met deze verf vertraag je de vorming van groenaanslag.

Meer info

 

4. Bescherm je betonnen trap tegen het grote bouwverkeer

primaverde batibouw 2018


© Primaverde  

 

Niets zo handig voor jezelf en voor je aannemers dan een betonnen trap op de werf. Alleen krijgt die maandenlang heel wat te verduren: kruiwagens, steigers, puin, vallende gereedschappen, noem maar op. Primaverde komt daarom met een stevige polyester afdekfolie om betonnen prefab elementen, zoals trappen of vloeren, te beschermen.

PrimaCover Robust kan tegen een stootje. Een sterke toplaag van absorberende polyestervezel is aangebracht op een vloeistofdichte folie. Daaronder zit de polyester grondlaag met een speciale lijmimpregnering. Die zorgt ervoor dat je het product veilig kan toepassen op vaakbelopen oppervlakken. PrimaCover Robust is bovendien langdurig bestand tegen weersinvloed en UV-straling.

Meer info

 

Er is wat op komst!

Hou de komende weken zeker onze nieuwsbrieven in de gaten. Want in aanloop naar Batibouw publiceren we nog heel wat nieuwe producten en materialen die jouw renovatie een boost kunnen geven.

12 dingen die je moet weten over verbouwtechnieken


Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/woonwijzer/verbouwen/verbouwtechnieken/4-nieuwigheden-voor-een-toprenovatie/