Wonen op je werf? Daisy en Kristof delen hun tips

Uit een enquête van Livios en Het Laatste Nieuws bij 1.500 Vlamingen die verbouwd hebben, blijkt dat 71% verkiest om tijdens de werken in zijn woning te blijven. 11% opteert voor hotel mama, terwijl 7% tijdelijk gaat huren. Slechts 1% overweegt zijn intrek te nemen in een tijdelijke wooncontainer. Net als de meerderheid van de Vlamingen besloten ook Daisy en Kristof om in hun huis te blijven wonen. Ontdek hun beste tips.

  • Daisy Kristof
  • Daisy living

Daisy Gabriëls en Kristof Brebels wonen samen met hun dochter Zoë in een gerenoveerde woning. Enkele jaren geleden verbouwden ze hun keuken en woonkamer. De werken namen vier maanden in beslag:

Privacy verzekerd

Voor een week trok het drietal terug in bij Daisy haar mama. De andere maanden bleven ze in hun eigen huis wonen. “We overwogen eerst om een huisje te huren bij Centerparcs, maar de prijzen liepen erg op voor enkele maanden”, vertelt Daisy. “We besloten dus om in ons eigen huis te blijven, omdat dit financieel voordeliger was en we onze vrijheid niet wilden afgeven. Als we nog eens moeten verbouwen, zouden we het op dezelfde manier aanpakken, omdat we zo onze privacy konden behouden. Het stof nemen we er graag bij.”

Bijna stofvrij

Maar ook om de hoeveelheid stof te beperken, vond het gezin een oplossing. “Tussen de keuken en living hingen we een plastic afscheiding zodat we de andere ruimte zo stofvrij mogelijk konden houden”, legt Daisy uit. “Toen we de living renoveerden, leefden we in de keuken en vice versa. Zo was er tenminste een ‘stofvrije’ ruimte waar we ’s avonds konden vertoeven.”

Maak verbouwen ook leuk voor kinderen

Verbouwen als je al kinderen hebt, is niet altijd even simpel. “Laat je kinderen tijdens de werken op de muren tekenen als je opnieuw gaat behangen. Er komt toch nog een nieuwe laag op je muur. Terwijl jij 's avonds werkt, kunnen zij tekenen. Zo worden de verbouwingen voor hen net iets leuker, tipt Daisy.

Ga je renoveren en blijf je thuis wonen?
Deze vijf tips helpen je op weg:
1. Bereid je plannen en aanpak voor
2. Maak goede afspraken met de aannemer, je partner en kinderen
3. Woon boven terwijl je benden werkt (of omgekeerd)
4. Doe beroep op familie of vrienden om een handje toe te steken
5. Plan deadlines en probeer je hier aan te houden

Hoe pak jij het aan?

Verbleef je ook in je woning tijdens de verbouwwerken? Of koos je voor een andere optie: een appartement huren, in een stacaravan overnachten, tijdelijk in je garage wonen… Deel jouw verbouwavontuur met ons via redactie@livios.be.

Het beste van Livios in je mailbox?

Schrijf je in op de Livios nieuwsbrief en ontvang twee keer per week het laatste (ver)bouwnieuws, nuttige tips en tonnen inspiratie.

Volg ons op social media