livios logo

Hoe en met wie verhuren?

Als je je onroerend goed wilt verhuren, heb je twee mogelijkheden: ofwel doe je het volledig zelf, ofwel schakel je een makelaar in.

Via een makelaar

Als je verhuurt via een makelaar, levert deze de nodige inspanningen (advertenties in kranten, op internet, in etalage, …) om het goed verhuurd te krijgen. Dit biedt het voordeel dat meer mensen je eigendom zullen zien en dat de kans dus groter is dat je een huurder vindt. Anderzijds krijgt de makelaar hiervoor wel een vergoeding in de vorm van een commissie. Conclusie: de kans op (snel) succes is wat groter, maar daar staat een kostprijs tegenover. 

sleutel-op-de-deur SOD huis woning nieuwbouw AU1U0335

Foto Dewaele Woningbouw
  

advertenties zoekertjes immo te koop te huur immobili?

Foto Immochecker
  

Zelf verhuren

Het is perfect mogelijk om zelf, zonder de tussenkomst van een makelaar, op zoek te gaan naar een huurder voor jouw onroerend goed. Op die manier gaat de verhuurprijs integraal naar jezelf zonder dat je een commissie moet afstaan aan de makelaar. De advertentiekosten moet je natuurlijk wel zelf betalen.

Om je pand te huur aan te bieden, zijn er diverse mogelijkheden. Een bordje "te huur" met een duidelijke vermelding van jouw coördinaten, lokt al veel reacties uit. Daarnaast kan je ook adverteren in kranten of advertentiebladen. En ook online kan je je goed te huur aanbieden.

-------------------

Meer over:
Help ook andere bouwers en verbouwers op weg en deel dit artikel:

In samenwerking met

Bekijk alle partners

Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/woonwijzer/verhuren/hoe-en-met-wie-verhuren/