livios logo

Verzekeringen

Of je nu gaat bouwen, renoveren of een woning gaat kopen, je doet er best aan je voldoende te verzekeren. 

Om je in te dekken tegen allerlei risico's moet je de juiste verzekeringspolissen afsluiten. Weet je niet goed welke verzekeringen je moet kiezen en hoe je die keuze weloverwogen kan maken? Wij helpen je alvast op weg: 

1. Schuldsaldoverzekering

Ga je alleen of samen met je partner een hypothecaire lening aan voor je (ver)bouwproject en kom jij of je partner te overlijden? Als je een schuldsaldoverzekering hebt afgesloten, zal je verzekeraar (een deel van) het resterende saldo van je lening terugbetalen.

2. Brandverzekering

Niet verplicht, maar zeker een aanrader als je gaat bouwen, kopen of (ver)huren is de brandverzekering. Al is woonverzekering meer gepast als benaming. Deze verzekering dekt namelijk niet alleen brandschade, maar verzekert je bijvoorbeeld ook tegen bliksem, storm en waterschade. Belangrijk hierbij is dat je nauwkeurig de waarde van je woning en inboedel laat bepalen.

assuralia verzekeringen huis geld

Foto Assuralia
  

Woningbrand brand rook rookmelder verplicht


© Getty Images  

3. Diefstalverzekering

Als je weet dat er meer dan 20.000 inbraken per jaar gebeuren in ons land, is een diefstalverzekering geen overbodige luxe. Met deze polis ben je niet alleen verzekerd voor de spullen die gestolen zijn, maar ook voor de eventuele schade aan je woning, zoals ene geforceerd slot of stukgeslagen ramen.

4. ABR-verzekering en globale polis

Ook tijdens de bouw of renovatie van je woning kunnen er dingen mislopen op de werf. Denk maar aan schade, verlies of vernieling tijdens de werken, maar het kan ook gebeuren dat een van je bouwpartners plots overlijdt of failliet gaat. Om je tegen deze risico’s in te dekken, zijn er de ABR-verzekering en de globale polis

5. Verzekering gewaarborgd wonen

Ging je een lening aan om een huis te kopen, bouwen of renoveren? En verlies je je inkomen? Weet dan dat je via de Vlaamse overheid gratis de verzekering gewaarborgd inkomen kan afsluiten om je hiervoor te verzekeren. Er gelden wel enkele voorwaarden om hiervoor in aanmerking te komen.

Nog meer weten over hoe je je optimaal verzekert? Bekijk dan zeker deze handige checklist of onze Verzekeringenwijzer. Die zet nog eens alles voor jou op een rijtje.

In samenwerking met

Bekijk alle partners

Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/woonwijzer/verhuren/verhuurbudget-en-verzekeringen/54360/verzekeringen/