Een praktische badkamer inrichten? Zo maak je de juiste keuzes

Of je nu een nieuwe badkamer gaat installeren of een bestaande wil vernieuwen, voor elke badkamer is een handige inrichting een must. Maar hoe pak je dat best aan zonder ruimte te verliezen? We helpen je op weg met deze tips!

1. Breng je ruimte in kaart

Een praktische indeling start met het opmaken van een goed ontwerp. Teken je kamer even uit op papier. Onder andere de plafondhoogte, je sanitaire leidingen en afvoerbuizen, lichtschakelaars en stopcontacten, aanwezige ramen of radiatoren zijn bepalend voor de inrichting van je badkamer. Weet je al welke sanitaire toestellen je wil en wat de afmetingen van je badkamermeubel zijn? Dan kan je die ook uittekenen op je ontwerp. En puzzelen tot ze in de ideale opstelling staan.

Is je kamer eerder beperkt qua afmetingen? Beslis dan of je toilet echt in de badkamer moet, en of je zowel een bad als douche wil. Zo kan je flink wat oppervlakte uitsparen voor andere zaken, zoals bijvoorbeeld een dubbele lavabo of extra opbergruimte. Heel wat badkamerspecialisten bieden op hun websites tools en planners aan waarmee je je badkamer in 3D kan inrichten en visualiseren.

Tip: stap voor plan je badkamerinrichting bepalen? Het gratis magazine Mijn Badkamer helpt je op weg. Bekijk hier de preview.

2. Kies de juiste verlichting

In een badkamer heb je naast natuurlijk daglicht ook meerdere types van kunstverlichting nodig. Met sfeerverlichting kan je het er bijvoorbeeld gezellig maken, maar rondom je wastafel en spiegel is voldoende sterk licht een must. Zo heb je voldoende licht bij het aanbrengen van make-up of lenzen, bij het epileren of tanden poetsen. Naast een plafondlamp, zijn spots boven de wasbak of een spiegel met verlichting goede keuzes.

Ook elektriciteit in de badkamer vergt de nodige aandacht. Ons magazine Mijn badkamer maakt je snel wegwijs! Bestel hier je gratis exemplaar.

Tip: Heb je geen raam in je badkamer? Overweeg dan of een dakraam of een lichtkoepel tot de mogelijkheden behoren. Qua ingreep valt dit best mee, en het zorgt meteen voor veel daglicht in je badkamer. Ook om te verluchten is het handig als je het raam kan openzetten na een bad of douche.

3. Zorg voor voldoende opbergruimte

Niks zo vervelend als spullen die je niet kwijt kan in je badkamer. Sta dus op voorhand goed stil bij wat je allemaal wil kunnen opbergen. Denk daarbij zeker aan handdoeken, je verzorgingsspullen, wc-papier, poetsproducten... Voorzie daarvoor voldoende kasten en lades. Ook op je wastafel is ruimte nodig. Bekijk in dat opzicht ook ofje voor een enkele of dubbele wastafel gaat. Zo heeft iedereen voldoende plaats voor zijn of haar spullen.

Tip: zwevend badkamermeubilair en een hangtoilet zijn aanraders in kleine badkamers. Ze zorgen voor een verruimend effect én vergemakkelijken het poetsen.

Nog meer weten over het plaatsen of vernieuwen van je badkamer? In het magazine Mijn Badkamer vind je tal van interessante artikels, reportages en rekenvoorbeelden. Kortom, alles wat je nodig hebt voor het inrichten van je droombadkamer.

Wacht niet langer en bestel nu je gratis exemplaar!


Je badkamer inrichten? In 7 stappen naar een droomresultaat
Je badkamer inrichten? In 7 stappen naar een droomresultaat

Om van jouw project een doorslaand succes te maken, heb je een goede planning nodig. Want pas als je grondig nadenkt over de verschillende fases van het...

Lees meer
Nieuwe keuken? Bespaar tijd! Laat je contacteren door een keukenspecialist in jouw buurt
Nieuwe keuken? Bespaar tijd! Laat je contacteren door een keukenspecialist in jouw buurt

Je buik vol van overvolle weekends met eindeloze toonzaalbezoeken? Dankzij onze nieuwe keukentool sta je altijd vooraan in de rij. Maak nu een afspraak met ...

Lees meer
Een woning bouwen, verbouwen of kleine ingrepen doen? Onze gratis magazines helpen je op weg
Een woning bouwen, verbouwen of kleine ingrepen doen? Onze gratis magazines helpen je op weg

Je denkt eraan om een huis te bouwen? Of je kocht er pas eentje en wil het volledig verbouwen? Of je woont al jaren in je huis en wil het...

Lees meer
Lees meer van deze partner

Artikels van onze redactie

 • Hoe verwarm je je badkamer efficiënt? Expert deelt tips
  Hoe verwarm je je badkamer efficiënt? Expert deelt tips

  Je komt er maar een paar keer per dag, maar toch moet de badkamer op die momenten lekker warm zijn. Hoe krijg je dat best voor mekaar?

  Lees meer
 • Badkamer op maat van elk gezin
  Badkamer op maat van elk gezin

  Elk gezin ziet er anders uit. Daarom lanceert Villeroy & Boch haar nieuwe collectie Subway 3.0, die je perfect op maat van jouw gezin kan samenstellen.

  Lees meer
 • 7 tips voor een badkamer voor alle leeftijden
  7 tips voor een badkamer voor alle leeftijden

  Gladde vloeren, een opstap voor je douche... de badkamer houdt een aantal hindernissen in voor jong en oud. Met deze tips hou je het veilig en praktisch.

  Lees meer
 • Van badkamermeubel tot spiegel: zo richt je je badkamer in
  Van badkamermeubel tot spiegel: zo richt je je badkamer in

  Inspiratie om je badkamer in te richten, heb je nooit genoeg. Onze woonexpert geeft je de beste tips om je badkamer efficiënt en mooi in te richten.

  Lees meer