3 redenen waarom je best nu zonnepanelen plaatst

Dat de energieprijzen zwaar doorwegen op ieders budget hoeven we je niet meer te vertellen. En nu ook het capaciteitstarief is ingevoerd, dat verbruik tijdens piekuren zwaarder belast, zijn zonnepanelen meer dan ooit het alternatief voor gas en stookolie. Bovendien kan je nu dankzij Livios en Mijn Energie instappen in een unieke actie.

1. Zonnepanelen verlagen je energiefactuur

De energieprijzen blijven torenhoog. En het ziet er niet naar uit dat de markt snel zal stabiliseren. Door te investeren in zonnepanelen ben je minder afhankelijk van de stijgingen van elektriciteitstarieven. Je maakt gebruik van de gratis zonne-energie die je panelen opwekken. Voor energie-experts is het duidelijk: zonnepanelen zijn een must voor wie zijn woning zuiniger en duurzamer wil maken.

Wek je meer energie op dan je op bepaalde momenten nodig hebt? Deze overschotten kan je makkelijk in een thuisbatterij stockeren voor later gebruik. Zo blijven jouw afname van het net en jouw electriciteitskosten tot een minimum beperkt.

2. Lig niet wakker van piekverbruik

Sinds begin dit jaar is het capaciteitstarief ingevoerd in Vlaanderen om grote belastingen op het net te vermijden. Heb je al een digitale meter? Dan zal die je verbruik meten en piekverbruik makkelijk kunnen vaststellen. Om extra kosten te vermijden, schakel je best geen energieverslindende toestellen meer in op hetzelfde moment, zoals je oven en droogkast bijvoorbeeld. Plaats je zonnepanelen, dan kan je de opbrengst daarvan slim inzetten op momenten dat verbruik hoger ligt. Zo hoef je geen stroom van het net te gebruiken.

Heb je nog geen digitale meter? Dan krijg je er automatisch eentje van zodra je zonnepanelen laat plaatsen. Op die manier krijg je een haarfijn inzicht in je elektriciteitsverbruik. En weet je dus perfect op welke momenten je best optimaal gebruik maakt van je gratis zonne-energie.

3. Doe nu je voordeel

Na het succes van vorig jaar slaan Livios en Mijn Energie in 2023 opnieuw de handen in mekaar met tal van duurzame acties. Zo kan je via mijnenergie.be/duurzaam een voorstel op maat aanvragen voor de installatie van zonnepanelen. We werken daarbij enkel met premium merken en installateurs. Zo ben je zeker van de beste prijs en kwaliteit.

Wil je graag een voorstel op maat? Vul hier je gegevens in en je krijgt een persoonlijke offerte toegestuurd. Na een inspectie van je dak krijg je een finaal voorstel en plannen we jouw installatie dit jaar nog in. Ook de keuring van je nieuwe zonnepanelen is inbegrepen zodat jij vlot je premie kan aanvragen. Makkelijk toch?


Een zwembad in je tuin? Laat je contacteren door een specialist in je buurt
Een zwembad in je tuin? Laat je contacteren door een specialist in je buurt

Je wil graag een zwembad of zwemvijver in je tuin, maar je weet niet meteen wie dit voor je kan doen? Dankzij onze tool vind je meteen de juiste...

Lees meer
Op zoek naar een nieuwe keuken? Ontdek alles wat je moet weten in ons gratis magazine ‘Mijn Keuken’
Op zoek naar een nieuwe keuken? Ontdek alles wat je moet weten in ons gratis magazine ‘Mijn Keuken’

Een woning gekocht of bezig met je nieuwbouwproject? En ben je op zoek naar tips, tools en inspiratie om je keuken in te richten? Bestel dan snel ons...

Lees meer
Een praktische badkamer inrichten? Zo maak je de juiste keuzes
Een praktische badkamer inrichten? Zo maak je de juiste keuzes

Of je nu een nieuwe badkamer gaat installeren of een bestaande wil vernieuwen, voor elke badkamer is een handige inrichting een must. Maar hoe pak je dat...

Lees meer
Lees meer van deze partner

Artikels van onze redactie