Hoe ziet je badkamer eruit in 2021? Een voorsmaakje

2020 loopt op zijn laatste benen. Hoog tijd dus om dit jaar uit te zwaaien en te focussen op een nieuw exemplaar. Hallo 2021! Maak jij plannen voor een nieuwe badkamer volgend jaar? Wij geven je alvast enkele trends mee ter inspiratie.

Warm hout

Vergeet het traditionele wit in vele badkamers. Warme tinten staan centraal in de badkamer van de nabije toekomst. Sterke materialen zoals notelaar, teak en natuureik keren terug en brengen een natuurlijke uitstraling met zich mee. Vanwege de tijdloze look passen houtsoorten bij elk badkamerdecor. Of je nu kiest voor de moderne uitstraling van zwarte eik of een klassieker als massief eik, hout is helemaal in.

Een blanco blad

Een kersvers jaar staat symbool voor een nieuwe start, een zuiver begin. Perfect afgewerkte badkamers zijn dan ook onmisbaar in 2021. Zachte, eenvoudige lijnen van doucheprofielen die naadloos overvloeien in de ruimte, zijn daar maar één enkel voorbeeld van. Een strak uiterlijk wordt de norm met materialen zoals Solid Surface, het mooiste afwerkingsmateriaal op de markt.

Bonte kleurmix

Kleuren scoren in de allernieuwste badkamers. Ze maken je ruimte niet alleen levendiger, maar geven ook een pittig accent. Gouden kranen leerden we de voorbije jaren al kennen, volgend jaar staan de rozetinten in de spotlights. Met een kraan in één van de vijf trendkleuren: zwart, brushed gold, brushed rose gold, brushed cool metal en brushed gun metal, maak je gegarandeerd indruk.

Zin gekregen in een totale makeover van je huidige badkamer? Spring dan gerust even binnen in een X²O showroom in je buurt of verken alle opties in onze webshop.


Aluminium profielen voor in je badkamer
Aluminium profielen voor in je badkamer

De stijltrend van aluminium profielen doorheen het huis kan ook doorgetrokken worden in de badkamer. Hier zijn enkele mogelijkheden om aluminium profielen...

Lees meer
Een inloopdouche plaatsen? Da’s zo gebeurd!
Een inloopdouche plaatsen? Da’s zo gebeurd!

Een moderne uitstraling, een vrij douchegevoel en minder waterverbruik dan een bad. Het zijn maar enkele redenen waarom klanten voor een inloopdouche...

Lees meer
That's the spirit
That's the spirit

Zijn badkamerkranen in chroom voor jou iets te gewoon? Wil jij uitpakken met een designerkraan? Dan is de Blaufoss Spirit kranencollectie van X²O Badkamers ...

Lees meer
Lees meer van deze partner

Artikels van onze redactie

 • Van badkamer tot spa: dit zijn je opties

  Heerlijk ontspannen in je badkamer? Met deze opties kom je volledig tot rust en plan je wat me-time in. Van een regendouche tot een massagebad.

  Lees meer
 • Onze grootste badkamerfrustratie? Tandpastavlekken!

  GROHE liet onderzoeken wat de voornaamste badkamergewoontes én -frustraties zijn van Belgen. En dat levert verrassende resultaten op.

  Lees meer
 • 7 tips voor een badkamer voor alle leeftijden

  Gladde vloeren, een opstap voor je douche... de badkamer houdt een aantal hindernissen in voor jong en oud. Met deze tips hou je het veilig en praktisch.

  Lees meer
 • Van badkamermeubel tot spiegel: zo richt je je badkamer in

  Inspiratie om je badkamer in te richten, heb je nooit genoeg. Onze woonexpert geeft je de beste tips om je badkamer efficiënt en mooi in te richten.

  Lees meer