3 tips om nieuwe ramen te kiezen die passen bij jouw stijl en wensen

Wie bouwt of renoveert kan er niet omheen: isoleren is de boodschap. Dat geldt ook voor je buitenschrijnwerk. Met nieuwe ramen zorg je voor een goed geïsoleerd huis én een lagere energiefactuur. Maar waarop moet je nu precies letten als je nieuwe ramen kiest? Winsol vergemakkelijkt je keuze met deze drie tips.

1. Type raam

Een belangrijk aandachtspunt is het materiaal van je raam. Ga je voor aluminium of voor ramen in pvc? Aluminium ramen zijn erg sterk en passen bij elke woonstijl. Ze staan garant voor een veilige en goed geïsoleerde woning. Pvc-ramen zijn een budgetvriendelijke oplossing en isoleren goed. Zowel met ramen in aluminium als pvc voldoe je gemakkelijk aan de strenge (ver)bouwnormen.

Ook de kleur van je ramen is een belangrijke beslissing. Ga je voor een trendkleur zoals zwart? Of mogen je ramen net opvallen? Bij pvc-ramen heb je keuze uit een folie, lak met naadloze hoeken of een kleuring in de massa. Ga je voor aluminium, dan kan je kiezen uit alle RAL-kleuren in een afwerking naar keuze: mat, blinkend, structuur of metallic. Bovendien krijgen je ramen een Seaside-voorbehandeling, waardoor de lak beter hecht en je ramen hun kleur beter behouden.

Inspiratie nodig? Ontdek jouw favoriete stijl dankzij onze keuzehulp.

2. Beglazing

Ook het glas in je ramen speelt een rol. Met dubbele beglazing zit je al goed, maar je hebt ook beglazing met (akoestisch) isolerende, zonwerende of veiligheidsfuncties. Welke beglazing uiteindelijk het beste bij je woning past, hangt af van de (ver)bouwvoorschriften en jouw wensen. Wil je minder warmte laten ontsnappen? Dan kan je opteren voor drievoudige beglazing. Die isoleert nog beter dan dubbele beglazing. En hoe beter het glas isoleert, hoe beter voor je S-peil.

Glas laat niet alleen licht, maar ook warmte door. Met zonwerende beglazing vermijd je dat je woning in de zomer te snel opwarmt. Draag je veiligheid hoog in het vaandel? Dan is veiligheidsglas een optie. Dat kies je eerst en vooral om je gezin te beschermen vanwege zijn inbraakvertragende eigenschappen. Wie in een drukke straat woont, kan ook kiezen voor akoestisch isolerend glas om geluiden van buitenaf tegen te houden.

3. De final touch

Tot slot heb je verschillende mogelijkheden om je ramen af te werken. Zo kan je kiezen uit een uitgebreid assortiment scharnieren, krukken en trekkers. Wil je graag de zon weren of genieten van meer privacy? Dan kan je opteren voor inbouwrolluiken of -screens die onzichtbaar in je raam weggewerkt worden. Heb je graag een aluminium of pvc schuifraam dat toegang geeft tot je tuin of terras? Kies dan voor een verzonken plaatsing, zodat de overgang van binnen naar buiten vlak is. Lees meer over de mogelijkheden in de Winsol-brochure.

Winter Boost Actie

Op zoek naar ramen die passen bij jouw bouwstijl en wensen? De experts van Winsol geven je graag advies tijdens een bezoek aan een showroom in je buurt. Bovendien geniet je van 16 januari tot en met 26 februari van kortingen op ramen, deuren, rolluiken, garagepoorten en SolarFix-screens op zonne-energie. Ontdek hier de voorwaarden en vraag meteen je gratis offerte aan.


Summerproof je tuin of terras zonder buiten te hoeven komen
Summerproof je tuin of terras zonder buiten te hoeven komen

We blijven met zijn allen thuis, maar het leven staat niet stil. Het mooie lenteweer komt eraan. Hét perfecte moment om je tuin voor te bereiden zodat je...

Lees meer
Rolluiken of screens om de zon te weren? Dat kan ook op zonne-energie!
Rolluiken of screens om de zon te weren? Dat kan ook op zonne-energie!

Rolluiken en screens kunnen beide fungeren als zonwering aan de buitenkant van je ramen, waardoor de temperatuur in huis aangenaam blijft op warme...

Lees meer
5 redenen om een Winsol luifel te kiezen
5 redenen om een Winsol luifel te kiezen

Een Winsol luifel, da’s echt thuiskomen op je terras en genieten zonder zorgen. En dat komt niet alleen door het vernuftige en mooie design van onze...

Lees meer
Lees meer van deze partner

Artikels van onze redactie