Nog geen budget voor een warmtepomp? Zo verwarm je toch groener

Met een warmtepomp verwarm je tot 40% energiezuiniger dan met een klassieke verwarming op stookolie of gas. Maar de installatiekosten zijn wel duurder. Wil je ook duurzaam verwarmen, maar heb je nu nog niet het budget voor een warmtepomp? Ook dan zijn er heel wat groene opties. De Dietrich zet ze voor jou op een rijtje.

Duurzaam warm water voorzien met een warmtepompboiler

Heb je momenteel een cv-ketel en een elektrische boiler om je sanitair water ter verwarmen? Dan is een warmtepompboiler een duurzaam en betaalbaar alternatief. Zo verbruikt de Kaliko van De Dietrich tot drie keer minder energie. En tot 60 procent van je jaarlijkse behoefte aan sanitair warm water voorziet Kaliko met gratis lucht. Hoe dat kan? Een warmtepompboiler haalt warmte uit omgevings- of buitenlucht en warmt daarmee je water op. Je kan hem ook perfect koppelen aan je zonnecollectoren of verwarmingsketel. En dankzij de premie van je netbeheerder is de installatie van een warmtepompboiler op drie jaar al terugverdiend.

Groen verwarmen: ga voor een nieuwe modulerende en condenserende gasketel

Is jouw ketel aan vernieuwing toe of woon je in een oudere woning? Dan is een modulerende gascondensatieketel vandaag nog altijd het meest efficiënte verwarmingssysteem. Condenserende gasketels halen een rendement tot wel 110%. Dat betekent voor jou een besparing tot wel 35 procent op je energiefactuur. Ook mooi meegenomen: zo’n ketel neemt niet veel plaats in. Zeker de Naneo S van De Dietrich niet, dit is de meest compacte gaswandketel op de markt. Bovendien beschikt die over een modulerende brander, waarbij je de sterkte van de gasvlam kan aansturen om groter of kleiner te worden naargelang de warmte die je vraagt. Dat doe je met een aangepaste thermostaat of buitenvoeler. Hoe kouder buiten, hoe groter de vlam om de gewenste temperatuur in huis te garanderen.

Tip: Vervang je je ketel van meer dan 20 jaar oud door een Naneo S? Dan kan je bij gas.be een premie tot 500 euro aanvragen.

Optie 3: een geconnecteerde thermostaat

Vanop afstand je verwarming en warm water aansturen? Dat kan met een geconnecteerde thermostaat, zoals de Smart TC° van De Dietrich. Ben je een keertje vergeten om je verwarming af te zetten voor je naar werk vertrekt? Geen probleem, met de handige, gratis app zet je hem gewoon vanop afstand uit. De thermostaat zelf combineert een mooi design, met een helder scherm en handige draai- en drukknoppen voor een eenvoudige bediening. Het kleurendisplay is verlicht en is makkelijk af te lezen door de duidelijke iconen. Heel wat ketels van De Dietrich kan je met deze thermostaat bedienen. Bekijk hier het overzicht.

Klaar voor een duurzame oplossing?

Heb je vragen over deze drie oplossingen van De Dietrich of heb je interesse in een nieuwe gascondensatieketel? Neem dan een kijkje op onze website of maak een afspraak met een van onze partner installateurs.


Inisol: De zon schijnt voor iedereen, investeer nu in een zonneboiler
Inisol: De zon schijnt voor iedereen, investeer nu in een zonneboiler

De zon is een natuurlijke energiebron, gratis, onuitputtelijk en milieuvriendelijk. Met de zonneboilers Inisol Uno uit het Inisol-gamma bent u altijd en...

Lees meer
Een (nieuwe) boiler nodig? Vermijd deze 5 valkuilen
Een (nieuwe) boiler nodig? Vermijd deze 5 valkuilen

We staan er niet altijd bij stil, maar warm water speelt een belangrijke rol in ons leven. Zeker als het gaat om comfortbeleving. Het nemen van een warm...

Lees meer
Kaliko: lucht als bron van warm water. Boost uw besparingen en sanitair comfort
Kaliko: lucht als bron van warm water. Boost uw besparingen en sanitair comfort

Lucht als born van welzijn, dat moet Kaliko zijn! De nieuwe warmtepompboiler Kaliko haalt energie uit de omgevingslucht om uw sanitair warm water op te...

Lees meer
Lees meer van deze partner

Artikels van onze redactie