De nieuwe generatie warmtepompen? Duurzamer, productiever én slimmer

Terwijl we alsmaar vaker hernieuwbare energie gebruiken voor verwarming en sanitair water, blijven specialisten sleutelen aan de technieken en dat levert innovatieve resultaten op. Zo vind je nu bij Atlantic Belgium een nieuw gamma lucht-waterwarmtepompen. De Alféa AI-toestellen werken niet alleen energie-efficiënter en stiller dan hun voorgangers, ze gebruiken ook een duurzamer koudemiddel, zijn te bedienen via een handige applicatie en beschikken over een gebruiksvriendelijke interface.

Duurzaam koudemiddel

Eén van de belangrijkste vernieuwingen is het gebruik van het duurzamere en energie-efficiëntere koudemiddel R32, waarvan de hoeveelheid bovendien tot een minimum is herleid. Standaard wordt vaak het koudemiddel 410A gebruikt, maar R32 heeft een GWP, of Global Warming Potential, dat drie maal lager ligt en is daarmee een pak milieuvriendelijker. Daarnaast kan je de Alféa AI-warmtepompen slim aansturen in functie van je PV-installatie, waardoor de hele installatie nog ecologischer wordt.

Optimaal rendement

Deze nieuwe generatie warmtepompen combineert ook een stillere buitenunit met een verbeterd rendement. De nieuwe Silent Mode zorgt ervoor dat de corrosiebestendige buitenunits geluidsarm zijn, terwijl de energieklasse van de Alféa-warmtepompen voor verwarming tot A++ gaat. Daarnaast werden zowel het rendement van de warmtepomp bij een bepaalde werkingstemperatuur (COP), als het seizoensrendement (SPF) verder verbeterd. Zo ben je dus zeker van een optimaal resultaat.

Verhoogd comfort

De maximale prestaties van deze warmtepompen zijn onder andere te danken aan het speciale hydraulische ontwerp en de gepatenteerde coaxiale warmtewisselaar die is ondergedompeld in een roestvrijstalen buffervat. De dubbele warmteoverdracht zorgt voor een erg efficiënte warmte-uitwisseling en de Split-Invertertechnologie laat je toe om het vermogen te regelen afhankelijk van de hoeveelheid warmte die je nodig hebt. Zo geniet je in één klap van een verhoogd comfort en een lagere energiefactuur.

Slimme bediening

Nog een pluspunt van de Alféa AI is de slimme bediening via je smartphone, tablet, laptop of pc. Met behulp van de Cozytouch-app kan je zo de warmtepomp vanop afstand bedienen en bijvoorbeeld de gewenste comforttemperatuur instellen of overschakelen op vakantiemodus zodat de warmtepomp stopt met verwarmen wanneer je vertrekt en weer start voor je thuiskomt. Je kan via de app ook gemakkelijk de programmatie aanpassen en het verbruik aflezen per dag, week, maand of jaar.

Gebruiksvriendelijke interface

Atlantic Belgium besteedde verder veel aandacht aan een stijlvol ontwerp en een gebruiksvriendelijke interface. Zo heeft het bedieningspaneel een overzichtelijke display met duidelijke icoontjes en logische functies voor een vlotte programmatie en bediening. Bovendien kan je met behulp van een buitensonde, die compatibel is met de drie optionele ruimtethermostaten van Atlantic, gemakkelijk één of twee verwarmingskringen regelen.

Cashback

Wil jij ook graag genieten van een optimaal comfort, een minimaal E-peil en een lagere energiefactuur? Dan kan je nu nog voordeliger een nieuwe Alféa AI-warmtepomp kopen dankzij de Cashback Cheque van Atlantic. Vraag je cheque voor 30 juni 2021 aan en ontvang tot 150 euro korting.


Het is hét moment voor een warmtepompboiler!
Het is hét moment voor een warmtepompboiler!

Goed nieuws voor iedereen die de aanschaf van een warmtepompboiler overweegt om de energierekening te drukken: de Vlaamse regering heeft beslist om de...

Lees meer
Elektrische boiler voorziet onmiddellijk warm water waar u wenst
Elektrische boiler voorziet onmiddellijk warm water waar u wenst

Comfort afgestemd op al uw behoeften: Ruime keuze van modellen voor de warmwaterbehoefte van het ganse gezin Vindt zijn plaats in elk soort installatie...

Lees meer
Een warmtepompboiler installeren? Dit zijn de 5 mogelijke configuraties
Een warmtepompboiler installeren? Dit zijn de 5 mogelijke configuraties

Je denkt er misschien niet bij na wanneer je een douche neemt, de was doet, je afwasmachine aanzet of een lekkere maaltijd kookt, maar 40% van het water...

Lees meer
Lees meer van deze partner

Artikels van onze redactie

 • Wat zijn en hoe werken energiegemeenschappen?

  Eindelijk hebben ze een juridische basis: energiegemeenschappen. Het is nu dus mogelijk om samen energie op te wekken en onderling te delen. Hoe werkt het?

  Lees meer
 • Zonnepanelen kopen of huren?

  Wie zonnepanelen wil plaatsen, betaalt daar al snel enkele duizenden euro’s voor. Hier en daar duiken er ook huurformules op. Maar hoe interessant zijn die?

  Lees meer
 • Zijn zonnepanelen interessant als je verwarmt op gas?

  Almaar meer Vlamingen beschouwen zonnepanelen als een goede investering tegen de hoge energieprijzen. Maar geldt dat ook als je op gas verwarmt?

  Lees meer
 • Zonnepanelen plaatsen: deze 7 zaken moet je weten volgens experts

  Dat zonnepanelen het duurzame antwoord zijn op fossiele brandstoffen en hoge energieprijzen weten we al. Maar waarop moet je letten bij de installatie?

  Lees meer