Je droomkeuken vinden? Start hier je zoektocht

Jouw keuken inrichten, begint met het kiezen van de gewenste keukenopstelling in een stijl naar keuze. Daarna moet je beslissen welke materialen je wil voor je werkblad, keukenkasten, spoelbak… Om de juiste keuzes te maken, is het belangrijk dat je eerst voldoende inspiratie opdoet. DSM keukens begeleidt je stap voor stap naar jouw droomkeuken op maat.

Stap 1: doe inspiratie op

Keukenopstelling

Een van de eerste beslissingen die je moet nemen is de keukenopstelling. Die moet niet alleen praktisch zijn, maar ook aansluiten bij de grootte van de ruimte en bij jouw levensstijl. Tegenwoordig zijn eilandkeukens erg populair. Je kan er gezellig aan koken, eten, werken… Maar dit type keuken is niet voor elke ruimte geschikt. Gelukkig zijn er tal van andere opstellingen: van een enkelwandige keuken tot een L-vorm. Bekijk hier alle mogelijke keukenopstellingen.

Keukenstijl

Daarna moet je de stijl van je keuken bepalen. Hou je van de warme look van hout? Of eerder van het stijlvolle karakter van een zwarte keuken? Twee populaire stijlen zijn landelijk en modern. Maar tussen deze twee uitersten vind je nog tal van andere keukenstijlen zoals een cottage, Scandinavische of industriële keuken. Welke is jouw favoriet? Bekijk hier alle keukenstijlen in een handig overzicht. Wil je een foto bewaren? Pin dan de foto. Zo bewaar je al je favoriete keukens op een moodboard dat je nadien kan downloaden.

Materialen

Tot slot moet je de materialen voor je keuken kiezen. Droom je van een keuken in hoogglans? Of wil je eerder een matte keuken waarop vingerafdrukken onzichtbaar zijn? Ontdek hier enkele materialen met unieke eigenschappen. Wil je alle opties van dichtbij bekijken? Kom dan langs in een showroom in je buurt en ontdek er alle kleur- en materiaalstalen.

Stap 2: maak een afspraak in een DSM showroom

Heb je al een redelijk goed idee over hoe jouw droomkeuken eruit ziet? Start meteen met ontwerpen met onze 3D-keukenplanner. Zo kan je zelf al je toekomstige keuken uittekenen. Laat je het liever aan een professional over? Ga dan langs in een DSM showroom om je wensen te bespreken. De experten bij DSM Keukens geven je professioneel advies en nemen samen met jou alle details van je keuken stap voor stap door. Maak op voorhand je afspraak of ga vrijblijvend eens langs.

Stap 3: opmeting en plaatsing

Is je keukenontwerp definitief? Dan komt een binnenhuisarchitect de maten van de ruimte bij je thuis opmeten voordat je toekomstige keuken wordt geplaatst. Een groot voordeel bij DSM: je krijgt één aanspreekpunt bij wie je met al je vragen terecht kan. Zo heb jij geen kopzorgen en kan je volop genieten van je nieuwe keuken!

Weet je al precies hoe je droomkeuken eruit ziet en wil je hem graag zelf uittekenen tot in de kleinste details? Ga dan aan de slag met de handige 3D-keukenplanner van DSM Keukens en zet je ideeën om in een concreet ontwerp.

 


Welke keuken past bij jou?
Welke keuken past bij jou?

In onze keuken besteden we heel wat tijd. Het is dan ook belangrijk om je helemaal thuis te voelen in jouw keuken. Ga je voor strak, landelijk, industrieel ...

Lees meer
Materialenwijzer: welke opties heb je voor je keuken?
Materialenwijzer: welke opties heb je voor je keuken?

Weet je perfect hoe de indeling van je nieuwe keuken eruit moet zien, maar twijfel je nog tussen verschillende materialen voor je werkblad en keukenkasten? ...

Lees meer
Welk werkblad past bij mij?
Welk werkblad past bij mij?

Hoe kies je het juiste werkblad voor je keuken? Het werkblad is de meest gebruikte zone van je keuken. Daarom is de keuze van je werkblad ook een van de...

Lees meer
Lees meer van deze partner

Artikels van onze redactie