Duurzaam & energiezuinig bouwen in beton, kan dat?

Concrete House is een ruwbouwaannemer die moderne, energiezuinige, of zelfs energie neutrale woningen wind- en regendicht bouwt in beton. Dit heeft heel wat voordelen te bieden in vergelijking met de meer traditionele bouwmethodes. Ontdek ze hieronder.

Hoe bouwen wij uw thuis?

CONCRETE HOUSE bouwt woningen uit prefab beton. Tijdens ons bouwproces worden holle prefab betonwanden op de werf geleverd. Na montage worden deze wanden, samen met de druklaag op de predallen, ter plaatse volgestort met beton. Hierdoor is het mogelijk om grote open ruimtes te creëren met een minimum aan dragende binnenmuren. Op vlak van indeling bestaat dus een grote vrijheid en flexibiliteit. Het huis kan leven en evolueren op het ritme van de bewoners, terwijl de stevige en stabiele constructie de tijd uitstekend doorstaat.

Korte bouwtijd

Door prefabricatie ontstaat een ander voordeel, nl. een enorm korte bouwtijd. Met dit bouwsysteem is een woning regen- en winddicht na 2 maanden of met de helft ingekort ten opzichte van de traditionele bouwmethode. In de wanden zijn alle uitsparingen voor ramen, leidingen, wachtbuizen,… voorzien. Ramen en deuren worden op plan besteld, omdat de uitsparingen reeds vooraf perfect zijn uitgevoerd in de prefab wanden. Daar de wanden en plafonds glad genoeg zijn, zijn bepleisteringswerken niet nodig waardoor geld en tijd bespaard worden. Afhankelijk van de gekozen gevelafwerking zal de isolatie in of tegen de holle wanden geplaatst worden. Bezoek onze kijkwoning en u zal zien dat er enorm veel mogelijkheden zijn voor de uitvoering van uw woning. Laat uw creativiteit de vrije loop!

Wanneer men kiest voor een kelder kan deze mee geïntegreerd worden in de woning en dus gebruikt worden als volwaardige leefruimte. De kelder wordt dan volledig geïsoleerd en geventileerd. Voor een optimaal comfort kan de kelder eventueel ook voorzien worden van (vloer-)verwarming en natuurlijke lichtinval.

Compactheid & energie

Het principe van compact bouwen wordt zoveel mogelijk aangehouden. De opbouw van de woning is strak, de bouwstijl kubistisch (rechthoekig) en de architectuur doorgaans modern. Compact bouwen wil niet noodzakelijk zeggen ‘klein bouwen’. Compactheid slaat op de verhouding tussen het beschermd woonvolume en de warmteverliesoppervlakte. Hierdoor kunnen ook grote bouwvolumes gerealiseerd worden.

CONCRETE HOUSE streeft naar een E peil lager dan 20, wat resulteert in een BEN-woning of energie-neutrale woning. Hoe kan CONCRETE HOUSE zo makkelijk aan de strenge EPB-eisen voldoen? De betonnen wanden worden in 1 keer geplaatst en bestaan niet uit verschillende delen. Op die manier kunnen we een erg luchtdichte constructie bekomen. Verder heeft beton een hoge thermische inertie waardoor de temperatuur in de woning zeer constant blijft. Dit heeft een gunstig effect op het S-peil. Kortom, je woning is lekker warm in de winter en blijft lekker fris in de zomer. Ook het gebruik van duurzame energietechnieken, zoals een warmtepomp, ventilatiesysteem D, Litobox ... helpen om het E peil zo laag mogelijk te maken.

Meer weten over bouwen met CONCRETE HOUSE? Wij verwelkomen u graag in onze energiezuinige kijkwoning. Registreer u alvast via onze website.

Kijkwoning Herent                                       Kijkwoning Olen
Mechelsesteenweg 1092                             Stadsestraat 24A
3020 Herent                                                 2250 Olen

Meer info
www.concretehouse.be


Pleisterwerken zijn overbodig bij betonbouw. Hoe kan dat?
Pleisterwerken zijn overbodig bij betonbouw. Hoe kan dat?

Wanneer mensen bouwen, kan het niet snel genoeg vooruitgaan. De ruwbouw gaat vaak in een snel tempo vooruit. Echter na deze fase wordt er op verschillende...

Lees meer
Hoe voldoe je aan al die strenge energie-eisen?
Hoe voldoe je aan al die strenge energie-eisen?

Ieder jaar worden de energie-eisen steeds strenger. Bouwprojecten moeten zowel energiezuinig alsook zo compact mogelijk gebouwd worden. Bij CONCRETE HOUSE...

Lees meer
Energiezuinig bouwen met Concrete House
Energiezuinig bouwen met Concrete House

Concrete House heeft naast een grote liefde voor strakke, moderne woningen ook een sterke passie voor energie. De steeds strenger wordende EPB-eisen vragen ...

Lees meer
Lees meer van deze partner

Artikels van onze redactie

 • 6 vragen over pleisterwerken

  Bij dit precisiewerkje komt heel wat kijken. Hoog tijd om enkele veelvoorkomende situaties verder uit te diepen.

  Lees meer
 • Je waterfactuur halveren? Maak gebruik van gratis regenwater

  Zo’n 50 procent van je totale waterverbruik kan je perfect opvangen met regenwater. Met een regenwaterput sla je bovendien drie vliegen in één klap.

  Lees meer
 • Op vakantie? Met deze 5 tips laat je je woning veilig achter

  De politie registreert tientallen woninginbraken per dag in België. Met deze tips vertrek je met een gerust hart op vakantie!

  Lees meer
 • Splitskopen: koop eerst het huis en pas later de grond

  Recent is er in Puurs een woonproject voorgesteld met een specifieke koopformule: splitskopen. Zo kan je op een betaalbare manier een huis kopen.

  Lees meer