Beton als gevelafwerking, hoe werkt dat?

Concrete House is een ruwbouwaannemer die moderne, energiezuinige, of zelfs energieneutrale woningen wind- en waterdicht bouwt in beton. De steeds strenger wordende EPB-eisen zetten bouwers meer en meer aan tot nadenken over de energiezuinigheid van hun nieuwbouwproject.

Hoe bouwen wij uw thuis?

CONCRETE HOUSE bouwt woningen uit prefab beton. Tijdens ons bouwproces worden holle prefab betonwanden op de werf gemonteerd. Na montage worden deze wanden, samen met de druklaag op de predallen, ter plaatse volgestort met beton. In de wanden zijn alle uitsparingen voor ramen, leidingen, wachtbuizen,… voorzien.

Bouwen in een tijd met strenge energie-eisen.

De steeds strenger wordende energie-eisen die de overheid ons oplegt, zorgen ervoor dat we meer bewust worden van ons energieverbruik. Wie een nieuwe woning wil bouwen, moet dus steeds meer voorzieningen treffen om aan deze strenge eisen inzake isolatie en luchtdichtheid te voldoen. Het bouwsysteem dat CONCRETE HOUSE toepast, betonbouw, is hiervoor uiterst geschikt.

Beton isoleert...

Dankzij de thermische eigenschappen van beton worden de hoge eisen op vlak van isolatie en luchtdichtheid makkelijk behaald. De thermische inertie van beton zorgt ervoor dat de temperatuur in de woning zeer constant blijft.

...ook wanneer het zichtbaar blijft.

Onze ruwbouw bestaat uit geprefabriceerde gladde holle betonwanden. Afhankelijk van de gevelafwerkingen die u verkiest, zal er gebruik gemaakt worden van dit holle wandsysteem met isolatie langs de binnen- en of buitenzijde.

Als u er voor kiest om de betonwanden zichtbaar te laten in de woning, zowel binnen als buiten, zal de isolatie in de holle wanden voorzien zijn met thermisch onderbroken afstandhouders. De wanden worden op de werf gemonteerd en volgestort met beton. Omdat wij werken met deze prefab wanden zijn deze glad, waardoor deze meteen overschilderd en/of behangen kunnen worden. Geen droogtijden en bijgevolg minder lang wachten.

Een woning volgens dit systeem vraagt een uitgebreide voorbereiding. Wanneer u kiest voor een woning in zichtbeton is het belangrijk dat hier in de ontwerpfase al rekening mee gehouden wordt, dit omwille van constructiebeperkingen. Wij staan u en uw architect graag bij tijdens de ontwerpfase.

Meer weten over bouwen met CONCRETE HOUSE?
Wij verwelkomen u graag in onze energiezuinige kijkwoning te Olen of Herent. De openingsuren vind je op onze website www.concretehouse.be .

Kijkwoning Herent                                         Kijkwoning Olen
Mechelsesteenweg 1094                               Stadsestraat 24A
3020 Herent                                                   2250 Olen

Meer info
www.concretehouse.be


Pleisterwerken zijn overbodig bij betonbouw. Hoe kan dat?
Pleisterwerken zijn overbodig bij betonbouw. Hoe kan dat?

Wanneer mensen bouwen, kan het niet snel genoeg vooruitgaan. De ruwbouw gaat vaak in een snel tempo vooruit. Echter na deze fase wordt er op verschillende...

Lees meer
Hoe voldoe je aan al die strenge energie-eisen?
Hoe voldoe je aan al die strenge energie-eisen?

Ieder jaar worden de energie-eisen steeds strenger. Bouwprojecten moeten zowel energiezuinig alsook zo compact mogelijk gebouwd worden. Bij CONCRETE HOUSE...

Lees meer
Duurzaam & energiezuinig bouwen in beton, kan dat?
Duurzaam & energiezuinig bouwen in beton, kan dat?

Concrete House is een ruwbouwaannemer die moderne, energiezuinige, of zelfs energie neutrale woningen wind- en regendicht bouwt in beton. Dit heeft heel...

Lees meer
Lees meer van deze partner

Artikels van onze redactie

 • 6 vragen over pleisterwerken

  Bij dit precisiewerkje komt heel wat kijken. Hoog tijd om enkele veelvoorkomende situaties verder uit te diepen.

  Lees meer
 • Je waterfactuur halveren? Maak gebruik van gratis regenwater

  Zo’n 50 procent van je totale waterverbruik kan je perfect opvangen met regenwater. Met een regenwaterput sla je bovendien drie vliegen in één klap.

  Lees meer
 • Splitskopen: koop eerst het huis en pas later de grond

  Recent is er in Puurs een woonproject voorgesteld met een specifieke koopformule: splitskopen. Zo kan je op een betaalbare manier een huis kopen.

  Lees meer
 • Binnenkijken: een eigentijds en luchtige nieuwbouwwoning

  Voor het ontwerp van zijn woning keerde architect Jean-Yves Jehoulet het klassieke model om: de slaapkamers kwamen beneden en de leefkamers boven.

  Lees meer