Een dampkap op maat van jouw keuken: van minimalistisch tot designstatement

Is een dampkap voor jou louter een functioneel keukentoestel of een echt designelement? Of misschien vind je een dampkap net storend boven je kookeiland? Een dampkap kies je best op basis van jouw keukenopstelling en kookgewoontes. Keukenspecialist Franke combineert comfort met design en helpt je graag bij je keuze.

Dampkappen zijn verkrijgbaar in verschillende modellen. Zo heb je plafond-, wand- en eilanddampkappen. Je kan ervoor kiezen om de dampkap in te bouwen – wat goed past in een modern en minimalistisch interieur – of je kan opteren voor een dampkap die zichtbaar is. Wil je een echte blikvanger, ga dan voor een designexemplaar. Het is in de eerste plaats belangrijk om te kiezen voor een dampkap die qua stijl en functies bij jouw behoeften en kookgewoontes past.

1. Optimale luchtkwaliteit

De keuken is de meest vervuilde ruimte in huis. Zeker wanneer je aan het koken bent. De Air Quality Sense dampkap van Franke regelt zelf de luchtkwaliteit in je keuken. Daarvoor kijkt de dampkap naar drie indicatoren: vluchtige organische stoffen (VOC), de kamertemperatuur en luchtvochtigheid. Wanneer deze waardes de hoogte in gaan, zorgt de auto-functie ervoor dat het afzuigvermogen wordt aangepast. De luchtkwaliteit wordt niet alleen tijdens het koken gemonitord, maar 24u op 24. Met de 24u-functie wordt de dampkap elk uur geactiveerd gedurende enkele minuten op de laagste stand. Zo wordt je keuken automatisch verlucht zonder dat je de ramen hoeft open te zetten.

2. Drupvrij koken

Meer en meer inductiekookplaten hebben een boosterfunctie die veel condensatie en stoom met zich meebrengt waardoor er druppels op je kookplaat vallen. De Drip Free dampkappen van Franke gaan druppelvorming tegen. De Style Drip Free is een inbouwdampkap met een breed afzuigoppervlak, schuin gepositioneerde filters en opvangbakje voor de druppels. Een breder glazen paneel beschermt je kastfronten tegen vocht. De Maris Drip Free is een schuine wanddampkap met een verwarmd glazen paneelvlak, zodat er geen druppels worden gevormd.

3. Rust en stilte

Wanneer je dampkap op de hoogste stand staat, kan je elkaar vaak moeilijk verstaan. Wil je tijdens het koken gezellig kunnen verder babbelen met je kinderen of partner? De Sound Pro dampkappen zijn efficiënter en krachtiger dan ooit tevoren, én hebben een lager geluidsniveau. Zo zorgt Franke voor een betere geluidskwaliteit in je keuken. Deze functie is beschikbaar voor verschillende dampkapmodellen.

4. Ideaal voor kookeilanden

Vind je een dampkap te aanwezig in je keuken? Dan kan je kiezen voor kookplaatafzuiging waarbij de dampkap in de kookplaat verwerkt zit. De afzuiging schakelt automatisch aan wanneer het nodig is en voert de dampen en kookgeurtjes naar onderen af. Deze efficiënte oplossing is ideaal voor kookeilanden, zodat je uitzicht niet verstoord wordt door een dampkap.

5. Enkel zichtbaar indien nodig  

De Downdraft van Franke vormt een echt designstatement in je keuken, maar is tegelijk ook erg praktisch. Met een druk op de knop komt deze dampkap verticaal omhoog uit je werkblad. Na gebruik verdwijnt hij weer volledig. De dampkap is dus enkel zichtbaar tijdens het koken. Deze tabletdampkap is ideaal voor op een kookeiland.

Tip: ga langs bij een verdeler in je buurt

Ben jij op zoek naar de ideale dampkap? Bekijk hier alle dampkappen van Franke. Of je nu je huidige keuken gaat renoveren of een nieuwe laat plaatsen, je kan altijd terecht bij een Franke-verdeler voor advies. Vind hier een verdeler in je buurt.


Zwart: dé ideale match voor je spoelbak en keukenkraan
Zwart: dé ideale match voor je spoelbak en keukenkraan

Mat zwart, onyx, of antraciet… Zwarte spoelbakken en kranen passen in elke keuken, of je nu houdt van een trendy keuken of de voorkeur geeft aan een...

Lees meer
De keukenkraan, de blikvanger in je keuken
De keukenkraan, de blikvanger in je keuken

Efficiënt voorbereiden Of u nu kiest voor een tijdloos design of landelijke look, wanneer uw keukenkraan matcht met uw spoeltafel creëert u het perfecte...

Lees meer
Spoelbakken in roestvrij staal: de klassieker
Spoelbakken in roestvrij staal: de klassieker

Franke's roestvrijstalen spoelbakken zijn vervaardigd van een hoogwaardige legering van chroom en nikkel die een fraai glanzend uiterlijk combineert met...

Lees meer
Lees meer van deze partner

Artikels van onze redactie