Je woning uitbreiden in de diepte of hoogte? Ontdek deze oplossingen om duurzaam te renoveren

Droom je van een nieuwe aanbouw om meer ruimte te creëren of extra daglicht binnen te halen? Of wil je misschien een extra volume op je woning plaatsen? Xella heeft alle bouwmaterialen in huis om jouw renovatieplannen te laten slagen en geeft je een overzicht van de mogelijkheden.

Aan- of uitbouw…

Is je woning te klein geworden en wil je wat extra woonruimte? Dan kan je je woning uitbreiden aan de achter- of zijkant met een nieuwe aan- of uitbouw met grote glaspartijen voor meer daglicht. Bij een aanbouw bouw je een nieuwe ‘kamer’ tegen je woning, terwijl je bij een uitbouw eerst de buitengevel sloopt en de kamer daarna uitbreidt. In beide gevallen heb je nadien meer vierkante meters ter beschikking die je volgens jouw wensen kan invullen. Denk maar aan een gezellige zithoek of een nieuwe leefkeuken.

…met Ytong of Silka!

Zo’n aan- of uitbouw kan je makkelijk optrekken met Ytong-blokken. Ytong is buiten- en binnenmuur in één bouwblok. Het grote voordeel is dat je geen bijkomende isolatie moet plaatsen. Zo bespaar je op dure isolatiematerialen en loop je ook geen risico op een slechte plaatsing met alle gevolgen van dien zoals opstijgend vocht. Ook Silka-blokken zijn hiervoor geschikt. Dankzij de hoge massa, het groot ademend vermogen en de goede warmte-opslag van deze kalkzandsteenblokken creëer je een aangename woonruimte waar je in alle stilte kan genieten. Lees meer over de mogelijkheden.

Een extra verdieping met Ytong… voor als elke kilo telt

Wil je jouw woning liever uitbreiden in de hoogte, maar weet je niet of je bestaand dak draagkrachtig genoeg is? Ytong is tot drie keer lichter dan beton, waardoor je op een plat dak perfect een nieuwe verdieping kan optrekken. Naast het lichte gewicht heeft Ytong ook goede geluidsisolerende en warmte-accumulerende eigenschappen: in de winter houden Ytong-muren de warmte binnen en in de zomer buiten. Met Ytong zorg je dus voor een perfecte isolatie, wat erg belangrijk is als je je woning uitbreidt.

Zelf aan de slag

Een groot voordeel is dat je met Ytong zelf aan de slag kan. De blokken worden eenvoudig verlijmd. Je hoeft dus geen mortel aan te maken en je kan proper werken. Wil je graag meer weten over bouwen met Ytong-blokken? Schrijf je dan in voor een gratis opleiding in Burcht, Heusden-Zolder of Rumbeke.

Meer weten over de mogelijkheden van Ytong en Silka? Surf naar www.xella.be.


Uniek pand isoleren zonder uitzicht gevel te wijzigen? Zo pak je het aan
Uniek pand isoleren zonder uitzicht gevel te wijzigen? Zo pak je het aan

Is een authentiek gebouw jouw ultieme droomwoning? Zulke oude panden zijn vaak nog energieverslindend en aan renovatie toe. Maar het is niet altijd...

Lees meer
Zelf je garage of woning bouwen? Dat kan met Ytong en Silka
Zelf je garage of woning bouwen? Dat kan met Ytong en Silka

Heb je bouwplannen? Als je een beetje handig bent, kan je (een deel van) de ruwbouwwerken van je nieuwe woning zelf voor je rekening nemen. Ytong- en...

Lees meer
Cellenbeton blokken: ideaal voor een woning die voldoet aan de strenge EPB-eisen
Cellenbeton blokken: ideaal voor een woning die voldoet aan de strenge EPB-eisen

Het YTONG-blok heeft specifieke eigenschappen zoals een uitstekende isolatie, licht van gewicht, gemakkelijk verwerkbaar, een hoog verwerkingsrendement en...

Lees meer
Lees meer van deze partner

Artikels van onze redactie

 • Binnenkijken in een opvallend gerenoveerde woning in de duinen

  Een ruimtelijk gevoel, veel daglicht en meer verbinding met de tuin. Met die verbouwwensen klopten Hasan en Lut aan bij SILO architectuuratelier.

  Lees meer
 • Binnenkijken: Andreas tovert statig pand om in 2 appartementen en lichtrijke duplex

  Andreas De Boeck renoveerde dit statige herenhuis in Hamme. Om het financiële plaatje te doen kloppen, ontwierp hij niet één maar drie wooneenheden.

  Lees meer
 • Architect Annelies maakte van een oude rijwoning haar droomwoning

  Architect Annelies Comptdaer had al aardig wat ervaring met woningrenovaties. Haar eigen huis onder handen nemen, was toch net dat tikkeltje specialer.

  Lees meer
 • “Geen budget om te renoveren? Dan kan je geen woning meer kopen”

  Koop je in 2023 een energieverslindend huis, dan ben je verplicht om dat binnen de vijf jaar te renoveren. Maar welke impact heeft dat op je budget?

  Lees meer