Besparen, dat kan met een lucht-luchtwarmtepomp

De stijging van de energieprijzen… een hot topic met een grote impact voor velen onder ons. Beschik je thuis nog over elektrische verwarmingssystemen? Dan denk je best aan een energiezuiniger en duurzamer alternatief. Oude elektrische verwarmingssystemen zijn namelijk enorme energieverslinders. De Daikin lucht-luchtwarmtepomp en warmtepompboiler zijn jouw redders in nood. 

Een warmtepomp, altijd een goed plan 

Kiezen voor een duurzaam en energievriendelijk alternatief ter vervanging van een elektrische installatie of elektrische sanitair warmwatertank is anno 2022 absoluut het overwegen waard. De voordelen van een warmtepomp zijn al vaak aangehaald. Zo verwarmt en koelt ze niet alleen de woning, ze voorziet ze ook van sanitair warm water.  

De lucht-luchtwarmtepomp, dé ideale vervanger voor jouw elektrische installatie 

Dit veelgebruikt type warmtepomp is een flexibele oplossing die je probleemloos kan installeren ter vervanging van jouw elektrische kachel. In de winter voorziet een lucht-luchtwarmtepomp je woning van warmte en in de zomer houdt ze het binnen aangenaam koel.

Heb je het in jouw woonkamer graag warmer dan in de keuken of slaapkamer? Geen probleem! Je kiest afzonderlijk per kamer of binnenunit de temperatuur, wat deze warmtepomp erg gebruiksvriendelijk en efficiënt maakt.

Hoe gaat dit in zijn werk? 

De installatie bestaat uit twee onderdelen: een buiten- en binnenunit. Om de woning te verwarmen, onttrekt de buitenunit warmte via de buitenlucht en blaast die naar binnen om zo een aangenaam klimaat te voorzien. Aangezien de Daikin lucht-luchtwarmtepompen voor 80% aangedreven worden door energie uit de lucht en slechts voor 20% werken op elektriciteit, is dit een uiterst milieuvriendelijke oplossing. Je draagt niet alleen je steentje bij tot het milieu, je bespaart ook op je energieverbruik. Nog minder energie verbruiken? Sluit je warmtepomp dan aan op zonnepanelen!

Ook de ideale partner in de zomer  

Ook tijdens de warme zomermaanden kan je vertrouwen op dit type warmtepomp. Als het kwik in de barometer stijgt, functioneert je warmtepomp als airco en zorgt ze ervoor dat ook jij het hoofd koel houdt. De werking verloopt dan omgekeerd: de warme lucht wordt van binnen naar buiten afgevoerd en jaagt de warmte uit je woning. De lucht-luchtwarmtepomp voorziet in de zomer een fris klimaat waar het aangenaam vertoeven is op een hete zomerdag.

De warmtepompboiler, een waardig alternatief voor je elektrische sanitair warmwatertank 

Is jouw elektrische boiler aan vervanging toe? En wil je jouw woning op een efficiënte manier van sanitair warm water voorzien? Kies dan voor een warmtepompboiler. Deze installatie garandeert sterke prestaties, optimaal comfort en een fikse energiebesparing op je energiefactuur. Een warmtepompboiler verbruikt namelijk driemaal minder elektriciteit dan een elektrische boiler.

Voordelig waterverbruik 

Wist je dat warmtepompboilers behoren tot de voordeligste oplossingen op de markt wanneer men het heeft over de productie van warm water? Hoe groter jouw warmwaterverbruik, hoe interessanter een warmtepompboiler. Als je bijvoorbeeld meer dan 100 liter warm water per dag gebruikt, – een gezin van vier personen verbruikt samen ongeveer 348 liter water per dag – is een warmtepompboiler zeker een must.

Meer info? 

Wil je meer weten over deze verwarmings- en koeloplossingen? Laat je adviseren door de ervaren Daikin experten en ga langs in het Daikin Experience Center in Gent of in Waver. Ze helpen je met plezier verder.


Hou het hoofd koel tijdens de ‘Staycation’
Hou het hoofd koel tijdens de ‘Staycation’

Door de klimaatopwarming hebben we ook in België de laatste jaren te maken met hete zomers en zelfs hittegolven. Hoewel de meeste mensen hogere...

Lees meer
Design Stylish lucht-lucht binnenunits
Design Stylish lucht-lucht binnenunits

Daikin breidt zijn design gamma lucht-lucht warmtepompen uit met de komst van het gloednieuwe ‘Stylish’ wandmodel. Om in te spelen op de hedendaagse...

Lees meer
Daikin warmtepompen, innovatief en energiebesparend
Daikin warmtepompen, innovatief en energiebesparend

Op zoek naar een verwarmings- en/of koelingssysteem dat perfect aan je behoeften voldoet, en dit zowel in de zomer als in de winter?  Daikin warmtepompen...

Lees meer
Lees meer van deze partner

Artikels van onze redactie