Efficience: het systeem voor houtverwarmingen met hoog rendement

EFFICIENCE is de ideale oplossing om huidige generatie houtverwarmingstoestellen aan te sluiten in een luchtdichte woning. Het is een gesloten driewandig rookkanaal voor houtverwarmingstoestellen met een geïntegreerde luchttoevoer. Het is een systeem waarbij de aanvoer van verbrandingslucht en de afvoer van rookgassen in één systeem zijn geïntegreerd. EFFICIENCE optimaliseert de werking van het toestel en kan zowel in een nieuwe als bestaande woning worden toegepast. Het systeem biedt een gepast antwoord op de EPB-norm enerzijds en op de nieuwe generatie houtverwarmingstoestellen anderzijds.

Een gesloten driewandig rookkanaal dat beantwoordt aan 3 vereisten:

  • Energetisch
  • Economisch
  • Ecologisch

Isolatiemateriaal: 20 mm steenwol hoge dichtheid, hoge temperatuur

  • Behoudt de rooktemperatuur
  • Bevordert de natuurlijke trek
  • Verbetert de luchttoevoer terwijl ook de verbrandingsluchttemperatuur wordt beperkt

Houtkachels, pelletkachels, inzethaarden en haarden: EFFICIENCE is compatibel met al deze types van apparaten.

Gekanaliseerde luchttoevoer

EFFICIENCE is een rookkanaal dat de ideale oplossing vormt voor de nieuwe generatie en hoog performante toestellen die werken op hout, gericht op een woning die steeds luchtdichter wordt (lage energiewoning of passiefhuis). Want tegenwoordig worden steeds meer toestellen met hoge prestaties ontwikkeld op basis van beheerste (of gekanaliseerde) luchttoevoer. Dit betekent dat ze geen verbrandingslucht opnemen in de kamer waar het apparaat is geïnstalleerd, maar via de buitenlucht. Hierdoor wordt vermeden dat de werking van het passiefhuis zelf zou worden verstoord.

Met het geïsoleerde driewandige rookkanaal EFFICIENCE kunnen apparaten die werken op hout met een beheerste (of gekanaliseerde) luchttoevoer worden aangesloten op een enkel rookkanaal. Als een volwaardig systeem verzekert het, via het binnenste roestvrije rookkanaal, de rookafvoer door natuurlijke trek en, via het buitenste rookkanaal, de toevoer van verbrandingslucht naar de kachel.

In nieuwe of bestaande woningen

EFFICIENCE kan worden geïntegreerd in nieuwe of bestaande woningen zonder boven de nok te moeten uitsteken.

Er zijn verschillende installatieconfiguraties mogelijk: in het kader van een rookkanaal in afwachting, binnenin het huis in de kamer waar het apparaat op hout is geïnstalleerd, in een aangrenzende kamer, of buiten (installatie op de achter- of op bovenuitgang van het apparaat).

Verschillende afwerkingen en diameters

Poujoulat heeft EFFICIENCE ontwikkeld met een bijzondere aandacht voor het ontwerp van het product. Het biedt een afwerkingskwaliteit die perfect is tot in de kleinste details. EFFICIENCE is beschikbaar in verschillende afwerkingen: Roestvrij staal, gegalvaniseerd, gegalvaniseerd-zwart geverfd. Het systeem kan ook worden geverfd in alle RAL-kleuren.

EFFICIENCE is beschikbaar in een volledig gamma van 6 diameters die overeenkomen met alle types apparaten en montages.

Personalisatie

EFFICIENCE is compatibel met alle dakuitgangen van Poujoulat waarmee jouw woning verder kan worden gepersonaliseerd.

Personaliseer jouw huis met een prefab dakuitgang Luminance, Optimale of Rond 

Meer informatie over Efficience
Meer informatie over Efficience
Meer informatie over Optimale


Dakafdichting: moet ik kiezen voor een slab of een bodemplaat voor mijn schoorsteen?
Dakafdichting: moet ik kiezen voor een slab of een bodemplaat voor mijn schoorsteen?

Voor de dakuitgang van mijn metalen schoorsteen, welke optie moet ik kiezen tussen een slab of een bodemplaat? Wat is het verschil tussen die twee? Hier...

Lees meer
Dak: een onderhoud voor je schouw deze zomer?
Dak: een onderhoud voor je schouw deze zomer?

Een werkend rookgaskanaal moet worden onderhouden, dat is duidelijk. Maar de tijd gaat zo snel en we vergeten gemakkelijk hoeveel tijd er verloopt tussen...

Lees meer
Je bent een houtkachel aan het installeren, heb je er al aan gedacht om deze aan te kleden?
Je bent een houtkachel aan het installeren, heb je er al aan gedacht om deze aan te kleden?

Vandaag kan de houtkachel worden beschouwd als een decoratief element, naast zijn primaire functie! Het aansluitingskanaal, als het zichtbaar is, is ook...

Lees meer
Lees meer van deze partner

Artikels van onze redactie