Wil jij kiezen voor een futureproof verwarmings- en koelsysteem? Dit zijn je opties

Ben je op zoek naar een efficiënt en energiezuinig verwarmings- en koelsysteem? Of is jouw ketel aan vervanging toe? Tegenwoordig zijn er verschillende mogelijkheden om jouw woning duurzaam en futureproof te verwarmen en koelen. Bulex zet de mogelijkheden voor je op een rij.

1. Nieuwste generatie condensatieketels: lager verbruik

In nieuwbouwwoningen worden gasketels verboden vanaf 2026. Maar in een bestaande woning is het in sommige gevallen wel degelijk interessant om te kiezen voor een nieuwe, efficiënte condensatieketel. Bijvoorbeeld als je ketel aan vervanging toe is en je geen al te ingrijpende renovatiewerken kan uitvoeren, of als je van stookolie wil overstappen op een andere verwarmingsmethode. De nieuwe generatie cv-ketels van Bulex hebben ingebouwde technologieën die helpen om te besparen op je energiekosten en een minder vervuilde uitstoot garanderen. Zo bespaar je maar liefst tot 30% op je verbruik door een nieuwe ketel te plaatsen. Lees hier waarom verwarmen met gas interessant blijft.

2. Warmtepompen: efficiënte verwarming én milieuvriendelijk

Wil je een milieuvriendelijker alternatief voor fossiele brandstoffen? Dan kan je kiezen voor een warmtepomp. Voor nieuwbouwwoningen is dit the way to go en zal je vanaf 2025 verplicht een warmtepomp moeten plaatsen. Maar ook bij een renovatie kan je voor dit verwarmingssysteem kiezen, want zowel vloerverwarming als bestaande radiatoren kunnen functioneren in combinatie met de lucht-waterwarmtepompen van Bulex. Lees hier hoe dat werkt. Zelfs als je minder grondig renoveert, zijn er verschillende opstellingen mogelijk. Denk aan een lucht-luchtwarmtepomp waarmee je niet alleen kan koelen, maar ook verwarmen. De installatie van de binnen- en buitenunit gebeurt snel en zonder breekwerken.

Tip: Is jouw woning klaar om over te stappen op een warmtepomp? Lees hier of het kan.

3. Hybride systemen: de tussenoplossing 

Renoveer je je woning, maar wil je jouw bestaande verwarmingsinstallatie en -toestellen niet vervangen? Of voorzie je het gelijkvloers van vloerverwarming, maar behoud je boven nog de bestaande radiatoren? Dan is een hybride warmtepomp een ideale oplossing. Naast je huidige cv-ketel wordt er dan een warmtepomp bijgeplaatst. Wanneer de warmtepomp niet volledig aan de warmtevraag kan voldoen, springt je cv-ketel op gas of stookolie bij. Zo’n hybride installatie houdt ook rekening met de energiekost en kiest voor de goedkoopste optie: elektriciteit of gas/stookolie. Lees hier meer over de werking van hybride verwarming.

Tip: energieverbruik monitoren

Een graadje verschil in huis merk je meteen op je energiefactuur. Wil jij je energieverbruik op de voet volgen? Dankzij de geconnecteerde oplossingen van Bulex kan je jouw verbruik monitoren en je verwarming vanop afstand bedienen via je smartphone. Zo kom je niet voor verrassingen te staan wanneer je jouw energiefactuur ontvangt.

In enkele stappen naar het juiste toestel

Het juiste verwarmings- en koelsysteem voor jouw woning? Dankzij de configurator van Bulex vind je makkelijk en snel het toestel dat bij jouw woning past. Beantwoord enkele vragen en ontvang een volledig voorstel op maat. Extra hulp of advies nodig? Bulex staat altijd aan jouw zijde en helpt je bij het maken van de juiste keuze. Contacteer een Bulex-installateur in je buurt voor advies of vraag een gratis offerte aan. Onze experts helpen je van a tot z.


Koelen en verwarmen met VivAir
Koelen en verwarmen met VivAir

Specifieke ruimtes snel opwarmen of koelen, of als alternatief voor hoofdverwarming? VivAir ontpopt zich als een ware kameleon tot de oplossing op jouw...

Lees meer
Boilers
Boilers

Oplossingen voor opslag van sanitair warm water

Lees meer
Regelingen & Thermostaten
Regelingen & Thermostaten

Oplossingen voor het beheer van je centrale verwarming

Lees meer
Lees meer van deze partner

Onze toolbox
Premies en subsidies Zoeken
Magazines Aanvragen
Zoek een partner Zoeken
Vraag en antwoord Zoeken

Artikels van onze redactie