Koken: Aardgas is de ideale warmtebron in de keuken

Zowel chefs als amateurkoks zijn het erover eens: aardgas is de perfecte warmtebron in de keuken. Koken op aardgas is nauwkeurig te regelen, veilig en goedkoop. Hieronder zetten we de voordelen voor jou op een rijtje.

Met aardgas in je keuken kan je optimaal gebruik maken van de energie door de nauwkeurige hitteregeling. Bovendien is je toestel goedkoper dan een inductietoestel en geniet je van evenveel precisie en snelheid. Je hebt al een gaskookplaat vanaf € 140 en een gasfornuis vanaf € 240.
Een toestel op gas bereikt snel de gewenste temperatuur en is perfect regelbaar. Daarnaast zijn gaspitjes gemakkelijk in onderhoud.
Als je de gaspit uitschakelt, verdwijnt de warmte nagenoeg meteen. Zo lopen jij en je kinderen geen risico op verbrande vingers. Sinds 1 april 2010 zijn alle kooktoestellen op aardgas verplicht uitgerust met een vlambeveiliging (thermokoppel). Is er geen vlam, dan wordt de gastoevoer automatisch afgesloten zodat er geen gas kan ontsnappen.
Je vindt altijd een gaskookplaat of -fornuis dat past bij jouw stijl, in de kleur en afmetingen die je wenst. Een kookplaat op gas is perfect moduleerbaar waardoor je een gaswok, grillplaat… moeiteloos kan inbouwen.

Zoek een Cerga-installateur in uw buurt.
Ontdek wel toestel bij jou past.


Wat zijn de voordelen van een hybride ketel?
Wat zijn de voordelen van een hybride ketel?

Gas combineren met hernieuwbare energie is een slimme, duurzame en toekomstgerichte oplossing voor het verwarmen van je woning. Een hybride...

Lees meer
Een hybride gasketel: toekomstgericht verwarmen en een lagere energiefactuur
Een hybride gasketel: toekomstgericht verwarmen en een lagere energiefactuur

De druk is van de ketel. Sinds de hoge piek van vorig jaar, zijn de energieprijzen dit jaar aan het dalen. Desalniettemin is het nog steeds raadzaam om zo...

Lees meer
Uw gezin heeft altijd warm water dankzij aardgas
Uw gezin heeft altijd warm water dankzij aardgas

Dankzij de moderne warmwatertoestellen op aardgas heb je overal en altijd warm water voor het hele gezin.

Lees meer
Lees meer van deze partner

Onze toolbox
Premies en subsidies Zoeken
Magazines Aanvragen
Zoek een partner Zoeken
Vraag en antwoord Zoeken

Artikels van onze redactie