Wat zijn de voordelen van een hybride ketel?

Gas combineren met hernieuwbare energie is een slimme, duurzame en toekomstgerichte oplossing voor het verwarmen van je woning. Een hybride verwarmingssysteem is zowel geschikt voor renovaties als voor nieuwbouwwoningen en houdt tal van voordelen in.

Slim systeem

Een hybride verwarmingssysteem is een combinatie van een lucht-waterwarmtepomp op elektriciteit en een condensatieketel op gas. De intelligente synergie tussen deze systemen laat je toe je woning energiezuinig te verwarmen en te besparen op gas. Er zijn twee mogelijkheden: of je kiest voor een nieuwe ketel met elektrische warmtepomp, of je behoudt je cv-ketel en plaatst er een warmtepomp bij.

Besparing op je energiefactuur

Met een hybride systeem bespaar je gemiddeld meer dan 50% op je gasverbruik. Bovendien maak je gebruik van gratis omgevingswarmte. Het gevolg? Een daling van je energiefactuur. En geef toe: zelfs met een stabilisatie van de energieprijzen, is een besparing mooi meegenomen!

Duurzaam en efficiënt

Een hybride systeem kiest automatisch de zuinigste of goedkoopste energiebron om je woning mee te verwarmen. Wordt de efficiëntie van de warmtepomp te laag, dan schakelt het intelligente systeem automatisch over op je condensatieketel (op gas). En ook met de buitentemperatuur én de energieprijzen wordt rekening gehouden. Deze wisselwerking tussen beide systemen, houdt jouw energiefactuur zo laag mogelijk, maar ook je milieu-impact. Want doordat je gebruikmaakt van gratis hernieuwbare energie, stoot je tot 40% minder CO2 uit en draag je bij tot een groenere planeet!

Toekomstgericht

Een hybride verwarmingsoplossing is dé methode van de toekomst. Renoveer, bouw of verbouw dus verstandig en kies voor een combinatie van een cv-ketel op gas met hernieuwbare energie zoals een hybride warmtepomp, een zonneboiler, zonnepanelen of een gaswarmtepomp. Het intelligente hybride systeem schakelt altijd over naar de zuinigste energiebron. Slim geregeld!

Geen ingrijpende werken

De plaatsing van een hybride ketel gaat gepaard met weinig of geen breekwerken. Dus ook wanneer je geen nieuwbouw- of renovatieproject op het oog hebt, kan je een ketel perfect integreren in je bestaande woning, zonder ingrijpende werken. Daarnaast neemt een hybride ketel niet veel plaats in. Beide technieken zijn geïntegreerd in een compact geheel dat niet meer plek inneemt dan een koelkast! En wist je dat je hem kan koppelen met je huidige vloerverwarming, radiatoren en zonnepanelen? Het systeem werkt bovendien ook prima met de bestaande water- en gasleiding én de elektrische bedrading.

Het beste van twee werelden

Interesse om je woning duurzaam te verwarmen? Schakel dan over naar een hybride verwarmingssysteem en combineer het beste van twee werelden. Neem contact op met een Cerga-installateur in jouw buurt of bezoek de website van gas.be voor meer info.


Een hybride gasketel: toekomstgericht verwarmen en een lagere energiefactuur
Een hybride gasketel: toekomstgericht verwarmen en een lagere energiefactuur

De druk is van de ketel. Sinds de hoge piek van vorig jaar, zijn de energieprijzen dit jaar aan het dalen. Desalniettemin is het nog steeds raadzaam om zo...

Lees meer
Aardgas en hernieuwbare energie
Aardgas en hernieuwbare energie

Je wilt graag met hernieuwbare energie werken en altijd beschikken over warm water? Met aardgas ben je 100% zeker! Een rendabele combinatie en goed voor...

Lees meer
Verwarmen met gas, een toestel voor elke behoefte
Verwarmen met gas, een toestel voor elke behoefte

Centrale verwarming of haarden en kachels. Wist je dat verwarming zo’n 70% uitmaakt van je energiebudget? Reden te meer om te kiezen voor aardgas.Bespaar...

Lees meer
Lees meer van deze partner

Onze toolbox
Premies en subsidies Zoeken
Magazines Aanvragen
Zoek een partner Zoeken
Vraag en antwoord Zoeken

Artikels van onze redactie