Klaar voor een klimaatneutrale toekomst? Kies voor hybride en verwarm met groen gas

Wil jij je steentje bijdragen aan een duurzame toekomst? En er zelf financieel ook baat bij hebben? Investeer dan in een hybride verwarmingsinstallatie: de slimme combo van een condensatieketel op (groen) gas en een elektrische warmtepomp. Energiebesparing? Check! Klimaatneutraal verwarmen? Check!

Wat is groen gas?

Groen gas of biogas is de hernieuwbare, lokale en klimaatneutrale groene variant van aardgas. In tegenstelling tot aardgas, is groen gas niet van fossiele oorsprong maar wordt het opgewekt uit organisch afval en is de productie ervan dus veel duurzamer. Via een milieuvriendelijk proces wordt o.a. groente- en fruitafval en dierlijke mest omgezet in een 100% hernieuwbaar groen gas.

Wat zijn de voordelen van groen gas voor jou?

Omwille van zijn hernieuwbare karakter, staat groen gas als energiebron garant voor een stabiele bevoorrading. Dit in tegenstelling tot wind- en zonne-energie, waarbij de productie afhankelijk is van externe omstandigheden. Zolang de mens organisch afval blijft produceren, en dieren mest, is er een constante aanvoer van de grondstof.

Andere voordelen van groen gas? Het verkleinen van de afvalberg en het ontstaan van een hernieuwbare energiebron die aardgas kan vervangen, op een ecologische manier. Het uit afval en mest geproduceerde biogas wordt gezuiverd tot biomethaan en geïnjecteerd in het bestaande gasnetwerk.

Verwarm jij op gas? Dan hoef je je bestaande gasketel en het distributienet niet aan te passen. Handig!

Hybride verwarming

Een hybride verwarmingssysteem is een combinatie van een condensatieketel op gas en een warmtepomp op elektriciteit. Gascondensatieketels van vandaag kunnen perfect verwarmen met groen gas en zijn dus helemaal klaar voor een groene toekomst.

Hoe zo’n systeem precies werkt? De elektrische warmtepomp dekt de basisbehoefte in de warmtevraag en gebruikt gratis omgevingswarmte. De condensatieketel treedt pas in werking wanneer dat voordeliger blijkt dan het elektriciteitsverbruik voor de warmtepomp. Het systeem houdt rekening met de buitentemperatuur en de actuele energieprijzen en gebruikt de hele dag door de energiebron met de laagst mogelijke kostprijs. Het schakelt automatisch over op gas of elektriciteit, naargelang de ingestelde parameters.

Troeven hybride ketel

Naast gratis hernieuwbare energie en dus een besparing op je energiekosten, geniet je van tal van voordelen. Met een hybride systeem beperk je je CO2-uitstoot en draag je dus bij tot een beter klimaat. De CO2-uitstoot van een hybride installatie ligt tot 40% lager dan bij een klassieke verwarmingsinstallatie. Omwille van het lage energieverbruik van een hybride ketel, en zijn hoge energieprestaties tijdens de zomer, is het een ideale investering in de toekomst!

Overschakelen?

Met een hybride installatie maak je je woning klaar voor de toekomst en geniet je van hernieuwbare energie. Jouw investering wordt bovendien beloond met enkele interessante premies!

Meer weten? Surf naar gas.be of contacteer een ervaren Cerga-installateur in jouw buurt.


Artikels van deze partner

Lees meer van deze partner
Wat zijn de voordelen van een hybride ketel?

Wat zijn de voordelen van een hybride ketel?

Gas combineren met hernieuwbare energie is een slimme, duurzame en toekomstgerichte oplossing voor het verwarmen van je woning. Een hybride...

Lees meer

Een hybride gasketel: toekomstgericht verwarmen en een lagere energiefactuur

Een hybride gasketel: toekomstgericht verwarmen en een lagere energiefactuur

De druk is van de ketel. Sinds de hoge piek van vorig jaar, zijn de energieprijzen dit jaar aan het dalen. Desalniettemin is het nog steeds raadzaam om zo...

Lees meer

Uw gezin heeft altijd warm water dankzij aardgas

Uw gezin heeft altijd warm water dankzij aardgas

Dankzij de moderne warmwatertoestellen op aardgas heb je overal en altijd warm water voor het hele gezin.

Lees meer

Artikels van onze redactie


Onze toolbox


Premies en subsidies

Met premies en subsidies kan je flink besparen. Kijk waar jij recht op hebt.

Zoeken

Magazines

Bouwen of verbouwen? Bestel je gratis magazine!

Aanvragen

Zoek een partner

Ben je op zoek naar informatie van een van onze partners?

Zoeken

Forum

Zit je met een vraag? Stel ze aan andere bouwers en verbouwers.

Stel je vraag

Vraag en antwoord

Onze redactie beantwoordde duizenden bouw- en verbouwvragen

Zoeken