5 tips voor een trendy inrichting

Op zoek naar een leefbaar en stijlvol interieur? Wij bezorgen je de nieuwste trends, op maat van ieders voorkeur. Lockdown, thuiswerk, gezinsbubbel, in ons kot blijven, ... Ben je net als wij ook stilaan uitgekeken op je interieur? De voorbije maanden zaten we meer in ons huis dan normaal. Het aanbreken van de lente geeft iedereen zin in verandering. Maar waar begin je? En vooral: hoe zorg je voor een trendy interieur? Volg de gids.

1. Een strakke, verfijnde en ruime keuken

De keuken is de leefruimte bij uitstek. Je keuken vormt het middelpunt van het gezinsleven (behalve wanneer ze is omgetoverd tot bureau voor videovergaderingen). Bakken met de kinderen, zelf brood maken, ...  Velen hebben opnieuw ontdekt hoe leuk het is om thuis te koken. Daarvoor heb je natuurlijk wel een keuken nodig waar je je goed voelt. In de new-look 2021-stijl baadt je keuken in de finesse en verfijndheid van de materialen. Matte afwerkingen, warme tinten zoals Terra-beton (bruin-grijs), toestellen die zo discreet zijn dat je ze amper ziet, jouw nieuwe keuken het lijkt op alles, behalve ... op de keukens van nauwelijks enkele maanden geleden.

2. Kasten op maat

Ons huis wordt een werkruimte. Dat vraagt om de nodige aanpassingen. Maak van je zolder een bureau, tover de overloop om tot een speelkamer voor de kinderen, ... Alles wordt mogelijk, alles ligt binnen handbereik. De oplossing: kasten op maat. Het resultaat: extra ruimte, zonder extra budget. Geen verloren ruimte meer onder die schuine wand of onder die trap: elke ruimte kan een extra opbergruimte worden.

3. Licht

Met al dat thuiszitten laat het gebrek aan licht zich behoorlijk voelen. Gelukkig is licht dé trend van 2021. Qua inrichting vertaalt dat zich in glazen (schuif-)wanden of in trendy atelierdeuren. Licht en lichtheid voor je interieur. Een dubbel voordeel dat moeiteloos benut kan worden in de woonkamer, bureau of keuken.

4. Het mag golven

Rechte hoeken en lijnen zijn zó passé. Meubels met golvende lijnen, dat is de nieuwste trend. Denk maar aan de wastafels in je badkamer, maar ook meubels krijgen dankzij hun zachte hoeken een zachtere uitstraling.

5. Handgrepen van meubels… in leer

Natuurlijke materialen winnen al een tijdje aan populariteit. Als één materiaal zich tot de toppers van 2021 mag rekenen, dan is het wel leer. Of je het gebruikt voor de handgrepen van je dressingkast of in je badkamer, leer zorgt steeds voor een natuurlijk en delicaat wauw-effect.

Op zoek naar nog meer tips over de interieurtrends voor je woning? Èggo is jouw ideale partner om je dromen te helpen omzetten in realiteit, van je keuken tot de zolder.


Ontwerp je keuken in 3D
Ontwerp je keuken in 3D

Geef je nieuwe keuken vorm zonder je huis te verlaten

Lees meer
Hedendaagse keuken zonder handgrepen
Hedendaagse keuken zonder handgrepen

Zoek je een eerder minimalistische stijl voor je toekomstige keuken? En waarom dan geen moderne, greeploze keuken? Wil je je keuken vooral trendy en...

Lees meer
Hedendaagse keuken met handgrepen
Hedendaagse keuken met handgrepen

Wanneer je je toekomstige keuken ontwerpt, zijn de handgrepen bepalend voor de uiteindelijke stijl van je keuken. Bij èggo vind je in onze moderne...

Lees meer
Lees meer van deze partner

Onze toolbox
Premies en subsidies Zoeken
Magazines Aanvragen
Zoek een partner Zoeken
Vraag en antwoord Zoeken

Artikels van onze redactie

 • Badkamertrends 2023: welk bad, badmeubel en kraan kies jij?
  Badkamertrends 2023: welk bad, badmeubel en kraan kies jij?

  Een snelle douche of liever lekker lang luieren in bad? De badkamer blijft anno 2023 een oase van rust. Onze Livios-expert zet de badkamertrends op een rij.

  Lees meer
 • Je slaapkamer inrichten? Styliste deelt tips
  Je slaapkamer inrichten? Styliste deelt tips

  Van moodboard tot droomslaapkamer. Styliste Virginie Vandecasteele vertelt over de juiste kleuren, meubels en matchende materialen voor jouw slaapkamer.

  Lees meer
 • Q&A: 4 vragen die je helpen bij het inrichten van je bureau
  Q&A: 4 vragen die je helpen bij het inrichten van je bureau

  Een goede thuiswerkplek zit in de lift. Maar hoe richt je je workspace het beste in? Onze Q&A helpt je bij het inrichten van je bureau.

  Lees meer
 • Woontrends volgens architect Virginie: “Een goede balans tussen verbeelding en noodzaak”
  Woontrends volgens architect Virginie: “Een goede balans tussen verbeelding en noodzaak”

  Wat zijn de (ver)bouw- en interieurtrends op dit moment? En welke trends mogen we nog verwachten? We vroegen het aan architect Virginie Jacobs.

  Lees meer